Podņmācības skolas ābece: G- gūt sekmes

Podņmācības skolas ābece: G- gūt sekmes

29. Jul 2013, 11:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veidi, kā sekmēt podiņmācības procesu ir daudz un dažādi, atkarībā no tā, ko saka speciālisti.  Tikpat dažādi ir arī paņēmieni, kā vecākiem fiksēt progresu.

Ir vecāki, kuri izveido progresa tabuliņas, kopā ar bērniem līmējot tajās krāsainas uzlīmītes, atzīmējot katras dienas podiņmācības aktivitātes. Tas, vai šādas aktivitātes veikt vai neveikt, saistīts ar katra bērniņa mammas vai tēta vēlmi darboties un bērna sekmju uzslavēšanu, tomēr viens ir skaidrs- šai sistēmai jādarbojas netālu no vannas istabas, lai atzīmes varētu tikt veiktas nekavējoties.

Vecāki nereti iedomājas, ka saldumi vai rotaļlietas ir veiksmīgais apbalvošanas veids. Tomēr ar to jau nekas nebeidzas un eksperti iesaka rotaļļietu un saldumu lietošanu vajadzētu samazināt līdz minimumam, koncentrējoties uz garīgu lepnumu kā apbalvošanas veidu un respektu pret podiņmācības procesu kā tādu.

Pie radošiem paņēmieniem, kā atalgot mazuli, var pieskaitīt mīļu telefona zvanu tētim vai vecmāmiņai, palieloties par sasniegumiem podiņmācībā vai svinīgu balonu palaišanu gaisā, kad ir izlietotas pēdējās autiņbiksītes,šādi simboliski ieejot jaunā attīstības fāzē.

Mutisks apbalvojums un uzslava, ka bērns padarījis lielu darbu, ejot uz podiņu, bērnam sniegs lielāku gandarījuma sajūtu nekā kāda mantiska lieta. Svarīgākais,kas katram vecākam jāsaprot- bērnam ir ļoti svarīgi sajust, ka vecāki viņu atbalsta un ka vecāki ir lepni gan par centieniem podiņmācībā, gan par panākumiem!

Lai veiksmīga podiņmācība! 

Pastāsti arī Tu par gūtajām sekmēm!