Podiņmācības skolas ābece: L- lēciens atpakaļ

Podiņmācības skolas ābece: L- lēciens atpakaļ

04. Aug 2013, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrai rīcībai,lai sasniegtu mērķi ir savi kāpumi un kritumi jeb progress un regress. Tāpat arī podiņmācībā iespējams lēciens atpakaļ. No kā tas rodas? To šodien skaidrosim.

Regress, kurā bērna apgūtās prasmes pēkšņi tiek it kā aizmirstas, sastopamas aptuveni 80% gadījumos bērniem, kuri apgūt podiņmācību. Līdzīgi kā brīžos,kad bērnam gadījušies negadījumi, arī regresa gadījumā vecākiem jāizturas mierīgi, pacietīgi un bez nosodījuma.

Ja bērna podiņmācības procesā noticis lēciens atpakaļ, vajadzētu apsvērt, vai bērna dzīvē notikušas kādas izmaiņas, piemēram, piedzimis brālītis vai māsiņa; ģimene pārvākusies uz citu mājokli vai ir notikušas izmaiņas ikdienā, piemēram, bērnu sākusi pieskatīt auklīte vai bērns uzsācis bērnudārza gaitas.

Šāda veida izmaiņas var izsist bērnu no ierastajām sliedēm, tādējādi bērns var sākt meklēt papildus uzmanību vai cita veida sajūtas, to panākot ar regresu podiņmācībā. Tā kā šādas izmaiņas ir īslaicīgas, vecākiem vajadzētu būt mierīgiem un vienkārši pārskatīt izmantotās podiņmācība stratēģijas un bērna vajadzības un vēlmes novērtēt prioritāri.

Māmiņu Klubs

Jauna rakstu sērija: Podiņmācības skolas ābece

Huggies® Pull-Ups®uzsūcosās podiņmācības biksītes- ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

 20130711100041-71345.jpg

20130711095544-49334.jpg