Podiņmācības skolas ābece: F- fiziskais ķermenis

Podiņmācības skolas ābece: F- fiziskais ķermenis

28. Jul 2013, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Podiņmācības process ir aizsākums procesam, kad bērns sāk iepazīt savu ķermeni un tas paver jaunas iespējas sākt runāt par ķermeņa anatomiju. Tomēr reizē ar to vecākiem arī rodas jautājums- kā pareizi saukt intīmās vietiņas, ja pat pašiem pieaugušajiem reizumis ir mulsums par to,kā to labāk darīt, jo nereti mūsu bērnībā mēs sastapāmies ar nosodījumu un kaunināšanu,ka intīmās vietas aiztikt nedrikst.

Katrs cilvēks sāk ar to, ka izpēta, kas viņš ir. Tajā brīdī, kad bērniņš var sevi aptaustīt, viņš sāk sevi piepazīt un izzināt un atklāj dažādas ķermeņa daļas, arī intīmās.

Ja bērniņš to dara tikai, lai izpētītu sevi un pie „krāniņa” vai „čuriņas” nepakavējas ilgāk, vai arī neķeras klāt šīm vietām, tikko kā ir noņemtas autiņbiksītes, tas ir normāli. Tas, ko vecākiem bērnam ir jāiemāca, ka sevis izpēte nenotiek publiski, ka tas ir intīms process, ko var darīt vienatnē.

To, ka puisīši un meitenītes arī bez drēbēm izskatās citādāk, mazuļi aptver diezgan ātri, kaut vai spēlējot visiem tik zināmos „dakterus”.

"Vecākiem nevajadzētu par to satraukties, jo tā bērns iepazīst atšķirīgo, uzzina, kā izskatās pretējā dzimuma pārstāvis. Bērni viens otram parāda to, kas nav tam otram un tas ir tāpat, kā rādītu un pētītu pirkstus, degunu vai ausis," stāsta psiholoģe Diāna Zande.

Gatavība podiņmācībai ietver arī bērna zināšanas par to, kas notiek čurāšanas vai kakāšanas laikā.

Ja bērns izrāda interesi arī par citiem jautājumiem, kas saistīti ar ķermeni, smelies iedvesmu bērna vecumam piemērotās grāmatās.

Māmiņu Klubs

Jauna rakstu sērija: Podiņmācības skolas ābece

Huggies® Pull-Ups®uzsūcosās podiņmācības biksītes- ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

 20130711100041-71345.jpg

20130711095544-49334.jpg