Podiņmācības kluba VIDEOskološana soli pa solim

Podiņmācības kluba VIDEOskološana soli pa solim

01. Sep 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs vairāku mēnešu garumā stāstījis un rādījis, kā palīdzēt mazulim sekmīgāk apgūt podiņmācību. Nu laiks soli pa solim atcerēties svarīgākos posmus un noderīgākos padomus, ar kuriem dalījamies Podiņmācības Klubā.

JAUNS seriāls: 1.sērija "Kā uzsākt podiņmācību?"

Vēl nesen šo mazo cilvēciņu satiki pirmo reizi dzīvē, un līdz ar viņa ienākšanu tavā dzīvē viss sagriezās kājām gaisā. Pirmās autiņbiksītes vilki viņam nedroši, baiļojies par to, vai visu dari pareizi.. Bet tagad - esi kļuvusi daudz pārliecinātāka par saviem spēkiem, jo kopā ar tevi ir izaudzis arī mazulis! Un nu šis mazulis ir gatavs podiņmācībai!

VIDEO seriāls 2.sērija: Agrīna podiņmācība – cik agri ir par agru?

Mūsdienās gan speciālisti, gan māmiņas īsti nevar vienoties par vienu noteiktu laiku, kad bērniņam būtu jāsāk apgūt prasmes pašam iet uz podiņa. Kāds apgalvo, ka podiņmācības apguve sākas jau kopš mazuļa pirmajām dzīves dienām, kāds zina teikt, ka tai būtu jāsākas ar brīdi, kad mazais iemācījies sēdēt un vēl kāds stāsta, ka autiņbiksītes noteikti mazais valkās vismaz līdz divu gadu vecumam.

Podiņmācības Kluba VIDEO seriāla 3.sērija: Veidojam podiņmācības plānu

Šķiet vēl pavisam nesen pasaulē nāca mūsu mazulītis, taču nu jau viņš tipina kājiņām, jau runājas un šķiet ir pienācis īstais laiks, lai mazais apgūtu prasmes pats iet uz podiņa.

Podiņmācības Kluba VIDEO seriāla 4.sērija: Kādu podiņu izvēlēties?

Sarkans, rozā, zaļš, apaļš vai ovāls, muzikālais vai komplektā ar rotaļlietu – par ko mēs runājam? Neticēsiet – tik dažādi mēdz būt bērnu podiņi un mums ir jāizvēlas tas īstais un vienīgais. Apjukt šīs izvēles priekšā ir ļoti viegli, tāpēc mēs palīdzēsim saprast, kas ir kas, jo šo misiju ir iespējams paveikt.

Podiņmācības Kluba VIDEO 5.sērija: Podiņmācības biksīšu izmantošana

Podiņmācība rit pilnā sparā, mēs ar katru dienu tuvojamies tam brīdim, kad bērniņš būs paguvis šo mācību. Laikā, kad mazais ir mājās, mēs arvien retāk viņam velkam ierastās autiņbiksītes un tā dēvētās "avārijas" situācijas  arī vairs nenotiek tik bieži.

VIDEO 6.sērija: Izvēlamies piemērotāko apģērbu podiņmācības apguvei

Palīdzēt bērniņam apgūt podiņmācību māmiņām varētu šķist liels izaicinājums, taču darot visu solim pa solim, tas nemaz nav tik grūti. Mēs kādā no iepriekšējām mūsu stāsta sērijām veidojām podiņmācības plānu, tas noteikti var būt liels palīgs šajā mācību procesā. Taču šoreiz parunāsim vairāk par to, kāds ir piemērots apģērbs bērniņam laikā, kad viņš apgūst šīs tik svarīgās prasme – pašam iet uz podiņa.

VIDEO 7.sērija: Bērnudārza loma podiņmācības apguvē- palīgs vai traucēklis?

Tas, kā skrien laiks mēs vislabāk varam redzēt, vērojot savus bērnus – viņi aug un attīstās un mēs saprotam, ka tas viss notiek ļoti strauji. Vēl nesen šķita – mūsu mazulītis, taču nu jau gatavojamies doties uz bērnudārzu, bet varbūt tas jau ir noticis.

VIDEO: Lielais podiņmācības finišs ir klāt! 8.sērija

Mēs soli pa solim esam tuvojušies tam notikumam, kuru gaida katra māmiņa – brīdi, kad bērns pats apzināti būs apguvis podiņmācību. Mūsu stāstu sērijas laikā mēs mēģinājām noskaidrot, kādiem signāliem ir jāpievērš uzmanība, lai mēs pamanītu sava bērna gatavību apgūt prasmes pašam iet uz podiņa, tāpat uzzinājām par šim notikumam atbilstošas vides iekārtojumu un apģērba izvēli un nu esam nonākuši pavisam tuvu lielajam finišam.

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg