APTAUJA: 84% vecāku savam bērnam iegādājušies vienkāršāko podiņu podiņmācības procesam

APTAUJA: 84% vecāku savam bērnam iegādājušies vienkāršāko podiņu podiņmācības procesam

22. May 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lūdzām jūs paust savu viedokli piedaloties podiņmācības aptaujā, un esam ārkārtīgi priecīgi, ka atsaucās gandrīz 400 vecāku, kas bija gatavi dalīties pieredzē! Bet nu - ķeramies pie aptaujas rezultātiem!

Vecāku plāni un realitāte

28% aptaujāto vecāku atzina, ka plānoja sākt bērnu iepazīstināt ar podiņu līdz gada vecumam, savukārt, vairāk kā puse - 51% uzsvēra, ka plānoja to darīt līdz bērniņa divu gadu vecumam, un tikai 7% aptaujāto podiņmācības apguvi savās mājās plānoja uzsākt līdz trīs gadu vecumam.

Reālitātē tomēr vecāki bērniņu sāka radināt pie podiņmācības pamatā (71%) līdz bērna divu gadu vecumam.

Pazīmes, kas lika saprast, ka bērniņš ir gatavs podiņmācībai

  • 32% - bērnu interesēja, ko dara pieaugušie tualetē un viņš redzēto centās atdarināt
  • 28% - bērna staigāšanas prasmes bija jau pārliecinošas
  • 4% - bērns sāka atteikties no autiņbiksīšu vilkšanas

Vecāki kā pazīmes, kas liecināja, ka nu ir laiks uzsākt podiņmācību, min arī bērna spēju apzināties savas vajadzības, bērna prasmi pašam apsēsties, pateikt vai kā citādi izrādīt, ka ir laiks nokārtoties. Tāpat daļa vecāku uzsver, ka uzskatījuši, ka arī pusotra gada vecums ir signāls, kas liecina, ka bērniņš varētu būt gatavs jaunām prasmēm.

Kas rosināja ķerties pie aktīvām darbībām podiņmācības procesos?

  1. 45% - pazīmes, kas liecināja, ka bērniņš ir tam gatavs
  2. 25% - fakts, ka citi bērni šajā vecumā parasti jau draudzējas ar podiņu
  3. 11% - citu māmiņu ieteikumi pamēģināt iepazīstināt bērniņu ar podiņu

Protams, liela daļa vecāku aktīvāk sākuši pievērsties bērniņa podiņmācībai arī tad, kad jutuši, ka paši tam patiešām ir gatavi un spēj šim procesam pievērsties pilnībā. Un teju tikpat daudz vecāku uzsvēra, ka aktīvākais mācību laiks sācies pirms bērniņa dārziņu gaitu sākšanās. 

Palīglīdzekļi podiņmācībā

84% vecāku iegādājušies pašu vienkāršāko podiņu sava bērnam un atzinuši to par labāko, un tikai 5% respondentu atzinuši, ka viņu bērnam ir muzikālais podiņš. Tāpat ir ģimenes, kurās bērna podiņš ir līdzīgs pieaugušo podam.

57% vecāku atzina, ka pagaidām viņu bērni nav izmēģinājuši speciālās podiņmācības biksītes Huggies@ Pull Ups, bet gribētu saviem bērniem sniegt šādu iespēju. Daļa vecāku uzsvēra, ka šāda veida autiņbiksītes nav lietotas pašā podiņmācības sākumā, bet apsver iespēju, ka vēlāk tādas varētu noderēt. Un tomēr, joprojām ir vecāki, kas par šādām autiņbiksītēm īsti neko nezin. Bet 21% vecāku, kuru bērni jau ir izmēģinājuši šīs speciālās autiņbiksītes, uzsver, ka tās ir ļoti ērtas lietošanā un tām ir laba uzsūktspēja. Tāpat vecāki priecājas arī par šo biksīšu lielisko dizainu.

Kādā vecumā bērni pavisam atteikušies no autiņbiksīšu lietošanas

Jautājām vecākiem, kuru bērniem jau podiņmācība aiz muguras, un pārsvarā (38%) gadījumu bērni atteikušies no autiņbiksītēm pilnībā līdz divu gadu vecumam, lai gan samērā liels respondentu skaits uzsvēra, ka bērni atteikušies no autiņbiksītēm vecumā līdz trīs gadiem.

Balva


Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes, kas ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg

Dāvana bērniņam -

liana.berzniece@..

"Figura Line" limfas stimulācijas masāža

20140429152506-25935.jpg

Un dāvana mammai, kuras e-pasts sākas ar evitaruska@..

Apsveicam! Podiņmācības autiņbiksītes savu saimnieciņu jau gaida Māmiņu Kluba redakcijā, Vīlandes ielā 1- 3 (ieeja no Elizabetes ielas puses, otrajā stāvā), bet par limfas stimulācijas masāžu pastāstīsim tev vairāk, ja atsūtīsi mums uz e-pastu: kristine@maminuklubs.lv ziņas par sevi: kontaktinformāciju, vārdu un uzvārdu.

Māmiņu Klubs