Pirmo reizi rehabilitācijas centrā ''Vaivari''

Pirmo reizi rehabilitācijas centrā ''Vaivari''

14. Feb 2017, 09:38 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveikas!

Esmu trīsgadīga dēliņa mamma, kuram noteikta diagnoze ‘’Psihomotorās attīstības aizture’’.  Esmu šo to rakstījusi kā mums iet, ko esam darījuši, lai mazajam attīstība noritētu veiksmīgi. Viņam noteikts vismaz reizi gadā iziet rehabilitācijas kursu, pirms tam gājām Gaiļezerā, bet… nav tā ka attīstībā nekas nemainījās, bet viss notika lēni un likās no tās iestādes nav nekādas jēgas. Tāpēc apsvērām domu speciālistus meklēt savā pilsētā  par naudu. Nemaz nezināju, ka tādā mazā pilsētiņā var atrast ne tikai fizioterapeitu, bet arī ergoterapeitu, logopēdu, reitterapeitu, montesori pedagogu un burbuļvannu. Pateicoties šīm nodarbībām mazajam attīstība noritēja veiksmīgāk. Bet tik un tā ģimenes ārsts un bērnudārza vadība saka, ka vajag šo rehabilitācijas kursu, ieteica Vaivarus.

Saskāros ar dažādiem viedokļiem - vieni saka ļoti labi speciālisti, citi saka, ka tur ņem tikai ar smagām diagnozēm, rehabilitalogs atkal kaut ko citu stāsta, ka bērnam nevajag rehabilitāciju. Bet nu rehabilitalogs tomēr manu dēliņu pieteica un nepagāja ne divas nedēļas, kad mums jau zvanīja no Vaivariem, kaut arī teica, ka rinda esot gara no gada līdz pusotram gadam. Pēc lasītā cālī, citi pat trīs gadus gaidot, kas manuprāt nu nepavisam nav adekvāti, kur var būt tika garas rindas? Gaiļezerā, maximums trīs mēneši jāgaida.

Varbūt kāda tur ir bijusi ar savu mazo un var padalīties ar savu pieredzi, ar atsauksmēm par šo iestādi, speciālistiem utt. Meklēju informāciju cāļos, bet šajā portālā ir ļoti sena informācija (septiņus gadus veca) un iespējams kaut kas tur ir mainījies. Būšu ļoti priecīga par komentāriem. Jauku jums šo saulaino dienu!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 16. Feb 2017, 12:26

Līdz cikiem strādā speciālisti? Ja mēs ierodamies plkst. 11.00 vai mēs pagūsim aiziet pie viņiem, saskaņot nodarbību laikus?

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 16. Feb 2017, 08:56

Liels paldies par noderīgo informāciju. Ņemsim tēti līdzi.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 15. Feb 2017, 14:37 indrasniega

Kā ir - vai speciālistus pats var izvēlēties vai tos nozīmē, piemēram, turienes rehabilitalogs? Lasīju, ka valsts apmaksā tikai 5x un ja gribi vairāk, tad pats maksā. Vai tā ir?

Mamuķītis Mamuķītis 15. Feb 2017, 13:52

Protams, ka brauciet. Jums būs pašiem sava pieredze un izmukt vienmēr var paspēt 😃

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 15. Feb 2017, 10:26 indrasniega

Sazinoties ar viņiem telefoniski un pa e-pastu esmu saņēmusi tikai pozitīvu un pretimnākošu attieksmi. Paldies pozitīvo, jo sāka raisīties pārdomas varbūt nebraukt.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 14. Feb 2017, 18:46

Cālī lasīju līdzīgu pieredzi. Skatīsimies kā mums tur ies, jas zin varbūt ar muksim prom. Ārsti negrib strādāt un nekaunās prasīt lielākas algas.

Mamuķītis Mamuķītis 14. Feb 2017, 17:58

Es biju 2x ar jau pusaugu meitu. Gaidīju rindā abas reizes pa pāris gadiem. Problēmas meita ar muguru- skolioze. Ļoti nepatika. Citi ārsti pat neiesaka tur braukt. Personāls nikns, ēdiens slikts. Ārstēšana draņķīga. Zinu, ka izklausās neticami, bet viss kā jau mūsu veselības sistēma var būt. Otrajā reizē meita aizmuka no turienes. Viņai fizioterapeits kaut ko saspieda, sagrieza mugurai, tā kā bija jāliek sistēma ar pretsāpju zālēm. Brīvdienās paņēmām uz mājām un atpakaļ neaizbrauca.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 14. Feb 2017, 15:32

Tik garas rindas, bet neviena ar savu mazo tur nav bijusi?