Pirmo apavu izvēles noslēpumos dalās fizioterapeite Jana Daudiša

Pirmo apavu izvēles noslēpumos dalās fizioterapeite Jana Daudiša

18. Sep 2016, 00:05 Ilonа Ilonа

Es kā mamma zinu, ka pirmo apavu izvēle ir ne tikai satraucoša, bet pat šaušalīga - tā ir tāda atbildība, jo galu galā, bērnam tiek dots pamats visai dzīvei. Bērniem viss vēl tikai veidojas - pēda, aug un veidojas kauliņi, un te nu kļūdīties nedrīkst. Bet vai viss tiešām ir tik traki un nopietni?

Pirms izdarīt savu izvēli, vislabāk pakonsultēties pie labākajiem speciālistiem - pie speciālista par šādiem jautājumiem mēs tieši tagad varam uzzināt par apavu ražotājiem, izmēriem un to, ko mums piedāvā Latvijas tirgus,  bet fizioterapeites Janas Daudišas viedokli varat uzzināt jau tagad.

20160422105424-90475.jpg

"Visinteresantākais fizioterapeita darbā ir bērni. Tieši viņi bija par galveno dzinuli manā dzīvē, kad pienāca laiks izvēlēties nākotnes profesiju. Pēc profesijas pamatu apgūšanas Rīgas Stradiņa universitātē un sertifikāta iegūšanas, sāku strādāt ar bērniem Kustību Skolā. Tieši tad es aptvēru, ka nevis mums ir jāmāca bērni, bet gan bērni ir tie, kas māca mūs.  Katrs bērns attīstās individuāli, svarīgākais ir laikus to pamanīt un aptvert."

Un tātad - svarīgākais par pirmo apavu izvēli:

Pirmos apavus jāiegādājas tikai pēc tam, kad bērniņš sāk stabili staigāt. Nesteidzieties un nepērciet tos tad, kad mazulis sāk tikai celties kājās, atbalstoties pret kaut ko. Šajā attīstības posmā apavi nav nepieciešami.

№1

PIRMAJIEM apaviem jābūt JAUNIEM, lai pēda varētu vieglāk adaptēties jaunajam pamatam jeb atbalstam.

№2

Labi pirmie apavi ir - viegli, ar blīvu, izturīgu šuvumu. Nav vērts meklēt ļoti dārgus ortopēdiskos apavus ar pacēlumu vai cietu pamatni - tie neietekmē pēdas formas veidošanos un arī nekoriģē to. Viegli apavi ar vidēju lokanību, tādi, kas nav pārāk cieši, maksimāli ļaus jūsu bērnam attīstīt pēdas muskuļus un uzlabot sava ķermeņa spējas izjust pamatu zem kājām.

№3

Nedrīkst aizmirst, ka apavi nepieciešami, lai kājas pasargātu no netīrumiem, aukstuma, traumām, tāpēc tad, kad mazulis sāk staigāt, ir jādod viņam iespēja pa mājām skraidīt basām kājām. Tāpat arī pa zālāju un smiltīm. Un tikai nepieciešamības gadījumā jāvelk apavi.

№4

Apavu aizmugurei nav obligāti jābūt cietai, bet apaviem tomēr jābūt ar slēgtu papēža daļu, lai mazais labāk izjustu savu pēdu un tās pamatni.

№5

Izmēram nekādā gadījumā nav jābūt 1:1, izvēlieties apavus, kas ir mazliet lielāki, piemēram, par 1 izmēru, ņemot vērā to, ka apavos vajadzēs vilkt zeķītes.

№6

Dizainam un cenai nav nozīmes!

Protams, ir gadījumi, kad māmiņām nav iespējas līdzi uz veikalu paņemt mazuli, lai pielaikotu pirmos apavus. Tad jāņem papīrs, jāapvelk uz tā mazuļa pēdiņa, jāizgriež pēdas siluets, un jau ar šo pēdiņu jādodas uz veikalu, lai ar tās palīdzību varētu apavus mērīt un domāt jau par izvēli. Obligāti jāvienojas ar pārdevēju par to, ka gadījumā, ja apavi tomēr neder, ir iespēja nest tos atpakaļ uz veikalu un mainīt.

Ir jautājumi? Raksti komentāru joslā, nodošu tos fizioterapeitei!

Ilona (maminklub.lv)

anoli2004@inbox.lv

SPERAM PIRMOS SOLĪŠUS KOPĀ!