Pirmās nedēļas bērnudārzā

Pirmās nedēļas bērnudārzā

15. Jun 2018, 17:06 Mar&Co Mar&Co

Pagājušas divas nedēļas kopš Marko apmeklē privāto bērnudārzu. Kā tad mums sokas!?

1.diena

Iecerētās stundas vietā Marko dārziņā pavadīja nieka 20 minūtes. Atvadījās, sabučoja mammu, bet tikpat ātri apjauta situāciju, apskatīja mantas unmetās pie durvīm. Domāju, samulsa ne tikai no mammas klāt neesamības, bet arī telpu šaurības. Kā jau nereti redzēts, privātajos dārziņos vienā telpā notiek gan nodarbības, gan gulēšana un ēšana.

2. diena

Pa vidam 6diena un 7diena, tāpēc principā neliku lielas cerības, ka arī šoreiz izdosies. Turklāt pēc brīvdienu izklaidēm baseinā, ir aizdomas, ka nedaudz apaukstējies. Vakarā uzlec temperatūra 38,2, tāpec skaidrs, la dārziņam pāris dienas STOP un vērosim bērnu.

3.un 4. diena

Mamma turpina strādāt no mājām un Marko veļojas, kaut gan temperatūra neatgriezās. Turpinājām novērot. Iesnas tā īsti nesākas un liekas, ka viss ok.

5. un 6.diena

Lai gan grupiņā iegāja ar raudāšanu un knupi, ātri vien esot nomierinājies un sācis rotaļāties. Atnākot pakaļ jau pēc stundas, kā norunāts, redzu, ka bērns aktīvi spēlējas, tāpēc netraucēju un ļauju vēl stundu darboties līdz pusdienlaikam.

7. 8. 9.diena

Sākusies jauna nedēļa. Ierodamies dārziņā jau nedaudz agrāk. Nolemts brokastot un pusdienot tur. Esot gājis ļoti labi, lai gan gribējis izpausties ēšanā ar rokām un sprukt ātri prom no galda. Taču jau pavisam drīz šie ieradumi pazuduši un respektēti audzinātājs aizrādījumi. Marko ļoti patīk pavadīt laiku spēļlaukumā pirms pusdienām, ir aktīvs, bet klausa audzinātāju, kad laiks doties ēst. Tomēr vecākus nedaudz satrauc, ka nelielās iesnas sāk kļut spēcīgākas, turklāt tādi vairums bērnu grupiņā.

10.diena

Laiks diendusai! Nevelkam garumā un mēģinām likt gulēt dārziņā uz diendusu. Esot ļoti labi iemidzis, bet ar gulēšanu gan nevedās. Pēc nepilnas h jau augšā, neļaujot audzinātājai atiet ne soli. Tā nu audzinātāja vēl nosēdējusi blakus stundu, kamēr citi bērniņi gulēja. Pēc launaga esmu pakaļ.

11.diena

Par ātru sapriecājos, ka bērns iepriekšējā dienā labi iemidzis. Šodien izdevās iemigt ar lielu kašķi un nogulētas vien 20 minūtes. Zvans no audzinātājas, lai eju pakaļ. Šajā situācijā gan esmu nedaudz neapmieirnāta ar situāciju, jo ne jau vsiem ir iespēja tā pēkšņi atprasīties no darba. Vai bērnudārzam nebūtu jānodrošina, ka bērns var rotaļāties turpat vai citā telpa, kamēr pārējie guļ?! Turklāt brīvdienās priekšā veseļošanās, jo nu parādījies neliels klepus. Ieplānota vizīte pie ĢĀ

 

 

18. Jun 2018, 16:10 piicka

Jā, to es sapratu tikai tagad, ka vajadzēja jau krietni ātrāk laist pirms darba uzsākšanas. Diemžēl nereti privātajiem dārziņiem ir - telpu šaurība. Mūsu ir 1 tepa, kurā ēd, guļ un rotaļājas. Kaut gan uzstāšu, ja bērns netraucē citiem gulēt, kāpēc nevarētu turpat klusītēm spēlēties!?

piicka piicka 18. Jun 2018, 13:13

Un kurš tad tos neguļošos bērniņus pieskatītu? Audzinātājas diendusas laikā neatpūšas, bet dara visas citas savas b/d lietas - griež, līmē, sagatavo bērniem nodarbību lapas, raksta atskaites utt.
Un tāpēc arī iesaka bērnu sākt vest uz b/d jau krietni pirms atgriešanās darbā - lai paspētu adaptēties.

mincenee mincenee 15. Jun 2018, 20:00

Man meita vienreiz negulēja vispār diendusu. Audzinātāja pat nelika braukt izņemt, lai gan būtu varējusi to izdarīt. Tikmēr spēlējusies rotaļu telpā. Gulēšana notiek atsevišķā telpā. Palika ar gulēšanu jau no otrās dienas, jo viņai pašai tā gribējās.

flower.of.hope flower.of.hope 15. Jun 2018, 19:16

Iejušanās fāzē tas, ka izsauc uz dārziņu, mani nemaz neizbrīna. Velāk jau sarunā, vai nu mazajiem tāpat jāpaliek gultiņā, vai jāuzvedas klusiņām. Bet dārziņu politikas ir dažādas.
Pēc sākumposma mani izsauc vien tad, kad bērns ir slims. Bet arī tad mazo neviens laukā nemet, vienkārši jāmēģina izņemt pēc iespējas ātrāk, jo slimiem bērniem tur nebūtu jābūt, gan pašu, gan pārējo labā.