Pirmā pieredze- brauciens uz bērnu slimnīcu

Pirmā pieredze- brauciens uz bērnu slimnīcu

21. Jun 2018, 10:59 Mar&Co Mar&Co

Vienā rokā mellenes mazajam slimniekam, otrā antibiotikas, ko nupat izrakstījis ĢĀ. Steidzu mājās no darba, un tad zvans no tēta, ka Marko temperatūra nepakam negrib kristies un uzkāpusi uz 40. Tā kā mums šī bija pirmā pieredze, un mazajam nebija ne ēst, ne dzertgriba, nolēmām saukt neatliekamo palīdzību.

Ārsti pie mums ieradās 7 min.laikā Jau ienākot mājās dakteriem, Marko sākās tracis. Nezinu, kurā brīdī viņš sācis baidīties no ārstiem, jo arī pēdējā ĢĀ vizīte pagāja ar lielu kreņķi. Izprašņāja, apskatīja-nolemts, ka jāved uz bērnu slimnīcu. Par cik ātri iedarbojās ārstu iedotā svecīte, nolemjam braukt ar savu auto, lai nekavētu neatliekamo palīdzību.

Ierodamies ap plkst. 18 Biju dzirdējusi nostāstus par garajām rindām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, bet mums uzsmaidīja veiksme. Jau pēc 2 min. tiekam uzņemti, uzņemšanā tukšums. Pēc dokumentu noformēšanas, temperatūras izmērīšanas, nosvēršanas utt. tiekam nogādāti atsevišķa telpā uz ārsta apskati. Te gan laikam kādas 30 min gaidam. Mazajam grūti uzturēties vienā, mazā telpā, cenšos visādi novērst uzmanību, lai neskrietu pa durvīm ārā. Kakls apskatīts, tālāk tiek lemts par analīžeu veikšanu un sistēmas uzlikšanu.Atakl gaidam apmēram stundu līdz pienāk mūsu kārta. Caur asarām, bet braši turējās. Šī bija pirmā reize, kad ņēma no vēnas asinsanalīzes un ievietoja katetru. Pēc laiciņa ierādīja mums gultasvietu ar lielu, mīkstu krēslu arī mammai. Es teiktu, ka ļoti ērti. Turpat blakus plaukts ar grāmatiņām un rotaļlietām. Tiesa gan, nolietojušās diezgan pamatīgi. Priecājos, ka ātrumā biju iemetusi somā ogas, biezenīti un maizes šķēles, kā arī ūdeni. Citādi kur tad tiksi? Bērnu taču vienu nevar atstāt. Par laimi blakus gulēja puisēns ar tēti, kas varēja uz minūti Marko pieskatīt, kamēr aizskrienu uz WC.

20180621105921-72286.jpg

Pēc kādām 2 h klāt daktere ar rezultātiem un pārbaudēm. Jē... tiekam palaisti mājās. Turpinām ārstēties, vērot temperatūru.

Ļoti mainījās uzskats par slimnīcu kā tādu. Protams, nevēlētos tur atgriezties, bet personāls bija ļoti jauks, ierādītā vieta ļoti ērta, viss notika diezgan operatīvi. Bet jā, noteikti iesaku paķert līdzi somā ko uzkožamu un dzeramu.

lauvinja lauvinja 21. Jun 2018, 12:52

Lai mazais ātri tiek uz pekām. Bet jā, nu nav tā slimnīca tāds bubulis. Riezēm pietrūkst pacietības no vienas vai otras puses, bet kopumā nav mums slikti.