Pilnas slodzes darba diena mazulim

Pilnas slodzes darba diena mazulim

01. Oct 2013, 15:32 Banija Banija

Sarunājoties ar kādu mammu, viņa lepni stāstīja, ka viņas nepilnus desmit mēnešus vecais mazulis ir ļoti nodarbināts, viņi rūpējoties pa dēla attīstību. Pirmdienās viņam ir baseina nodarbība, trešdienās mūzikas skola, vēl pa vidu arī vingrošana, tiekot arī apsvērta doma par bēbīšu skoliņas apmeklēšanu. Ko uz visu šo atbildēju es? Tikai paklusēju un pie sevis nodomāju: „Ak, nabaga bērns!”

Jā, arī mūsu dēlēns reizi nedēļā apmeklē mūzikas skoliņu, kur apgūst skaņas un komunicē ar citiem bērniem, bet tas arī viss. Jau dienās, kad mums bija jāapmeklē ārsta norīkotās fizioterapeita nodarbības, šķita, ka bērns ir noguris, kur nu doties uz vēl kādām fiziskām vai garīgām aktivitātēm.

Pēdējā laikā pieejama tik plaša informācija par bērnu attīstību, kā sēnes pēc lietus rodas viena bēbīšu skoliņa pēc otras, tādēļ, visticamāk, vecāki, gribot pagūt un izmēģināt visu, savus mazuļus nodarbina pēc pilnas slodzes, lai tikai bērns ātrāk sāktu rāpot, staigāt, runāt utt. Taču, mīļie, visiem ir savs laiks. Nevajag pārspīlēt ar aktivitātēm, jo šis nu būs tas gadījums, ka labāk tomēr ir mazāk (pēc manām domām). Nedomāju, ka tad, ja bērns nebūs gājis uz vingrošanām viņš nesāks staigāt, vai arī tad, ja vecākiem nebūs bijusi iespēja savu mazuli laist mūzikas skoliņā, mazais ziķeris nekad neiemācīsies runāt. Nebūt ne!

Dalies savā pieredzē, kādas aktivitātes apmeklē Tavs mazulis? Kā neapjuki plašajā bērniem domāto aktivitāšu gūzmā un izvēlējies vispiemērotāko nodarbi?

Banija Banija 01. Oct 2013, 18:09 Sanita_

Protams, nepretendēju šeit uz vienīgo un pareizo viedokli. Katrs dara pēc saviem uzskatiem un arī maciņa biezuma. 😀