Pieredze ar Hipp

Pieredze ar Hipp

14. Apr 2016, 14:50 Ilvija82 Ilvija82

Labdien!

Vēlējos padalīties pieredzē par Hipp produktu lietošanu.

Rainers mammas pienu ēda līdz 3,5  mēnešiem, bet es to nepārdzīvoju, jo viņš ļoti ātri izrādīja interesi par pieaugušo pārtiku - skatījās mammai un tētim mutē maltītes laikā.

Es zinu, ka bija jāsāk bērnu piebarot ar dārzeņiem un tā es arī centos darīt, pa karotītei, arvien palielinot porcijas lielumu, tos es centos gatavot pati, jo ķirbis bija pašu audzēts, arī kartupelis un burkāns. Raineram tie īpaši negaršoja, bet viņš dievināja gan Hipp piena putru ar cepumiem "Ar labu nakti", gan piena putru ar augļiem "Ar labu nakti", gan piena putru ar banāniem "Ar labu nakti", gan piena putru ar āboliem un bumbieriem "Ar labu nakti". Tās viņam ļoti, ļoti garšoja. Iesaku mazuļu mammām šīs putriņas. 

20160414143256-60171.jpg Šī bija Rainera mīļākā putriņa no 4 mēnešu vecuma līdz pat 6 mēnešiem.

Vēl mēs izmēģinājām rīsu pārslas bērniem no 4 mēnešu vecuma bez piena, bet paciņa tā arī netika izlietota, jo rīss kopā ar piena maisījumu ļoti cietināja puisēna mazo puncīti.

Pēc 4 mēnesīšiem Rainers nogaršoja gan aprikožu, gan persiku, gan meža ogu ar āboliem, gan melleņu ar āboliem, gan augļu desertu, gan banānus ar persikiem un banāniem. Galvenokārt pirku tos biezeņus, kurus pati mājās nevarēju pagatavot vai tie izmaksāja daudz dārgāk kā veikalā. Pati gatavoju ābolu, banānu un bumbieru biezeņus.

Kad dēliņš jau bija 6 mēnešus vecs, viņam dikti garšoja rupja maluma biezputras - Hipp rupja maluma biezputra ar banāniem, ar augiļiem un ar āboliem un banāniem.

Kad dēliņam jau bija 7 mēneši, viņš varēja mieloties ar desertiem. Labprāt ēda, ka šņakstēja vien - persiki un aprikozes ar biezpiena krēmu, mellenes un ābli ar jogurtu. Es neļāvu tos baudīt bieži, jo zināju, ka pie garšīgām lietām ātri pierod. Baidījos, ka dārzeņus un gaļu negribēs ēst.

Jāatzīst, ka ar Bio augļiem tūbiņā mēs neaizrāvāmies. Ja atradāmies ārpus mājās, tad retu reizi mamma dēlu palutināja ar šo gardumu. Ļoti patika, ka dēliņš varēja paņemt iepakojumu rokās un pats apēst. Ir parādījušies daudz jaunumu, lai arī dēlam ir 1 gads un 10 mēneši, es viņam nopirkšu ābolu, banānu un aveņu biezeni ar pilngraudiem tūbiņā - izklausās ļoti garšīgs.

Gaļas biezeņus arī centos gatavot pati, pārsvarā tā bija vistas un liellopu gaļa. Kad devāmies izbraucienos, bijām ciemos vai garākās pastaigās - izvēlējos Hipp Teļa gaļu ar dārzeņiem vai Hipp Tītara gaļa ar rīsiem un burkāniem. Pēc gada vecuma tītara gaļa ar dārzēņiem; Bio liellopa gaļa ar dārzeņiem.

Jāatzīst, ka biezeņus ar zivi es viņam nedevu, nezinu kāpēc. Ja Rainers ēda zivi, tad manis gatavotu.

Ja runājam par slāpju remdēšanu, tad pāris reizes nopirku sārto augļu sulu, kuru ārkārtīgi atšķaidīju ar ūdeni, jo negribēju, lai tika agri dzer tikai sulas. Zinu, ka tās ir dabīgas, bet labāk, lai dzer ūdeni. Tā tas arī notika, Rainers dzēra tikai ūdeni, kamēr sāka apmeklēt dārziņu.

Ir ļoti labi, kad mūsdienu mammām ir iespējams iegādāties dažādus gatavus produktus, kas ir garšīgi un veselīgi, bet zinu arī otru galējību - ir mammas, kuras pašas negatavo mazajamiem un dod tikai burciņēdienu, to gan es neatblastu. Es neaizrāvos, jo gatavoju pati, tas bija lētāk. Mums šī pārtika vairāl noderēja, kad bijām tālu no mājām.

Tagad jau mēs esam lieli un protam dzert no krūzītes un paši paēst!

Jauku dienu vēlot,

Ilvija.

P.S. Foto no neta dzīlēm!

Ilvija82 Ilvija82 17. Apr 2016, 13:27 SIIKAA1234

Sveika! Sākumā tā bija vistas fileja, pēc tam arī šķiņķa mīkstums, stilbiņa mīkstums, protams, kā ādu nedevu....un uzmanīgi ar kauliem...

SIIKAA1234 SIIKAA1234 16. Apr 2016, 13:04

Sveika!
Izlasīju Tavu rakstu un man radās Tev jautājums- Tu raksti, kad mazulim gatavoji pati biezenīšus -kā piemēram no vistas, tad man radās jautājums no kādas vistas gabala Tu to gaļu ņēmi, no šķiņķa, filejas? Jo man arī jāsāk būs domāt par gaļas došanu, bet īsti nesaprotu no kāda vistas gabala to gaļu ņemt?