Pašu gatavotas rotaļlietas

Pašu gatavotas rotaļlietas

12. Oct 2017, 21:13 Mar&Co Mar&Co

Sasniedzot bērna gada vecumu, esmu vēlreiz pārliecinājusies, ka klasiskās bērnu rotaļlietas no veikalu plauktiem ātri vien apnīk un kļūst neinteresantas. Tikai retās bērnam ir interesantas ilgāku laiku. Mūsmājās tas, piemērams, ir Fisher Price podiņš. Tā iemesla dēļ netērējamies lieki uz jaunu mantu iegādi, bet ik pa laikam kādu rotaļlietu izgatavojam paši.

Vairākkārtīgi esmu gatavojusi dažāda veida rotaļlietas no filca auduma.

20171012205920-82007.jpg

 - sapņu ķērāju

- pie gultiņas piesienamu  lāču virteni

- attīstošo kubu

- burkānu

Pasūtīju no Ķīnas vairākus audumus un iedvesmas brīžos uzmeistaroju bērnam ko jaunu. Pēdējā rotaļlieta, ko izgatavoju, bija burkāns.  Dēliņam ļoti patīk, pat cenšas nogaršot. Atzīšos, ka nebija tik viegli, kā šķita un drīzāk, ka līdzīgas dārzeņu/augļu rotaļlietas vairāk neizgatavošu. Izmaksas krāsainiem filca A4 audumiem bija ap 4 eur, taču šujot ar roku, tas ir diezgan sarežģīti un laikietilpīgi. Katrā ziņā nav žēl, ja šāda veida rotaļlietu skar laika zobs vai bērniņš "piebeidz".

Mammas un tēta kopdarbs- aktivitāšu dēlis

20171012210333-52229.jpg

Esam izveidojuši pagaidu versiju aktivitāšu dēlim. Vēlāk papildināsim ar ko jaunu, kas atkal spētu mazuli ieinteresēt. Neaizrāvāmies ar veikala Depo "ķemmēšanu", bet uzsvaru likām uz citām košām un krāsainām lietiņām, kuras pasūtīju AliExpress.com . Tādējādi dēliņš ne tikai varēs knibināt, ripināt un slēgāt dažādos atribūtus, bet vēlāk mācīties skaitīt, atpazīt pulksteni un sasiet kurpju šņores.

Sociālie tīkli ir pārbagāti ar dažādām radošam idejām rotaļlietu izgatavošanai, tāpēc es noteikti neapstāšos un pati turpināšu tās radīt. Tuvākajā plānā ir Wigwama šūšana (audumi jau guļ skapī).