Pastāsti par savas bērnības mīļāko grāmatu! KONKURSS

Pastāsti par savas bērnības mīļāko grāmatu! KONKURSS

12. Jun 2017, 12:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neviens bēns nav izaudzis bez grāmatu lasīšanas, bez savas iemīļotākās grāmatas,ko mamma/ tētis lasīja priekšā vai pats kāri tvēra, lasot vairākas reizes. 

Šajā reizē aicinām komentāros pastāstīs savu stāstu par iemīļotāko grāmatu, iesakot to izlasīt arī saviem bērniem!

- Kura ir Tavas bērnības mīļākā grāmata?

- Kāpēc tā ir tik nozīmīga?

- Vai arī Tavi bērni ir lasījuši šo grāmatu?

 

20170612105052-79704.jpg

Grāmata par to, ko mums pašiem būtu gribējies dzirdēt bērnībā. 

Grāmata ir domāta ne tikai mazajiem bērniem, bet, kā vēsta uzraksts uz grāmatas vāka - visiem bērniem no 3 līdz 100 gadu vecumam! Grāmata ir īpaša arī ar to, ka tā ir divās paralēlās valodās - latviešu un angļu, kā arī grāmatai līdzi nāk CD ar audio grāmatu!

Vieglākais ceļš augt ir otrā autores Meibelas Katsas latviešu valodā tulkotā un izdotā grāmata. Pirmā grāmata Vieglākais ceļš, kā dzīvot pie lasītājiem nonāca 2016. gada augustā.

Audiodisku latviešu valodā ierunājusi pati tulkotāja, bet angļu valodā tekstu lasa grāmatas autore Meibela Katsa.

Laimētāju noskaidrosim 20.jūnijā

20. Jun 2017, 00:55

Bērnībā viena no mīlākajām nodarbēm bija lasīšana. Jau 5 gadu vecumā pati iemācījos burtinus likt kopā, veidojot lasāmrindas. Atceros sajūsmu un gandarījumu, kad beidzot varēju iepazīties ar pasaku varoniem. Pirmā grāmata, kura mani ieveda pasaku tēlu pasaulē bija - "Latviešu tautas pasakas". Grāmatu vāku rotāja Tautu meita ar garām bizēm😀 Míljākās pasakas bija "Vecīša cimdinjš" un "Ezīša kažocinjš". No visu biezā pasaku klāsta, šīs divas es pārlasīju vairākas reizes. Dēlinjam ir 4 mēneši, vairāk dziedam nekā lasam, taču, rakstot šo atminju stāstu, pārnjēma nostalgija pēc šīm pasakām, tapēc būs jāiegādājas un jālasa priekšā mazajam Robertam.

Ilvija82 Ilvija82 19. Jun 2017, 12:07

Manas mīļākās bērnības grāmatas "Pasaka par Diegabiksi", "Neglītais pīlēns Tims", "Makss un Morics". Tās ir vienkārši foršas! Rainers noteikti tās izlasīs, jo opis ir saglabājis!

mincenee mincenee 12. Jun 2017, 20:47

Man bērnībā bija mīļas tādas mazas grāmatiņas ar vienu pasaciņu tajā. Viena no tām bija par Bembiju. Mammas un tēta draugi man vēl dzimšanas dienā uzdāvināja pašu zīmētu apsveikumu ar Bembiju. Man ļoti patika krāšņie zīmējumi un mīlīgie tēli. Vēlākā vecumā man patika gan Zīļuks, gan arī Hansa Kristiana Andersena pasakas. Man meitiņai tikai astoņi mēneši, bet noteikti viņai lasīšu priekšā, gan arī vēlāk varēs lasīt pati manas bērnības grāmatas, jo visas tās ir saglabātas un pagaidām atrodas pie omes laukos. Meitiņai jau ir arī sava pirmā pasaku grāmata, ko uzdāvināja manas kolēģes, sveicot ar mazās piedzimšanu.

īgLa īgLa 12. Jun 2017, 13:37

Mana mīļākā bērnības grāmata ir par Naksitrallīšiem. Šī grāmata ir manu bērnu grāmatu plauktā un noteikti tiks lasīta.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Jun 2017, 12:52

Man bērnībā un arī tgad ļoti patīk lasīt. Mana mīļākā grāmata bija ''Pasaka par Diegabiksi''. Tas ir stāsts par bruņurupucēnu Diegabiksi, kas dodas pasaulē laimi meklēt. Grāmatā man ļoti patika Margaritas Stārastes zīmējumi. Man vēl joprojām ir saglabājusies šī grāmatiņa un arī savam dēliņam šo pasaciņu esmu lasījusi, viņam tā arī ļoti patīk, īpaši zīmējumi.