Pastaigas ar ratiem-ikdienas obligāta rutīna.

17. May 2014, 12:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums ir savi ikdienas rituāli, kas tiek ievēroti gandrīz vienmēr. Un pastaigas svaigā gaisā ar ratiem ir viens no tiem.

Jau izrakstoties no RDZn, es nopētīju gaiteņa pamācību, kur ir rakstīts, kas tad būtu nepieciešams bērniņam (nabas apstrāde, vannošana utt). Un pastaigas ar mazuli ārā bija iekļautas uz šī informatīvā dēlīša, kas karājās pie sienas! Ne velti svaigs gaiss ir tik ļoti nepieciešams bērniņam, to plaušu attīstībai, ka pat to raksta, un liek uz sienas, lai ievērotu!

Kad man pašai nebija vēl bērns, tad pastaigas ārā ar ratiem uztvēru vairāk kā veidu, lai māmiņas varētu pārvietoties un nebūtu "4 sienās". Tagad, kad arī pati esmu māmiņa, zinu, ka tām ir daudz lielāka nozīme nekā tikai pārvietošanās vai ainavas baudīšana. Nereti tieši rati ir tā vieta, kur nemierīgs mazulis aizmieg, un māmiņa var pagulēt pāris stundiņas diennaktī, kamēr tētis vai kāds cits izpalīdzīgs radinieks pastaigājas ar mazo pa āru. Tieši rati ir mierinājums, jo, izejot laukā, kašķīgais bebucis kļūst rāms un pēc pāris minūtēm laižas saldā miedziņā. Pati esmu gājusi ziemā agri no rītā laukā pēc negulētas nakts, lai mazā beidzot saprot, ka nakts ir nakts, un tad ir jāguļ, jo pēc tam, ienesot istabā, bērniņš joprojām guļ.

Tad nu par pastaigu nozīmīgumu bērnam esmu pastāstījusi, bet ko man dod šīs pastaigas? Pirmkārt, jau sports! Lielai daļai jauno māmiņu pēc dzemdībām ir šur tur pāris kilogrami, kuri varētu tur labāk nebūt, tad nu lūk-ērtas botiņas, sporta bikses un viegls riksītis ar ratiem pa ietvi ir labs veids kā mēģināt iespīlēties atkal vecajās džinsu biksēs! Sākumā bija neērti skriet krosu ar ratiem, jo pie mums Latvijā maz ir redzētas tādas māmiņas, kas skrien kopā ar savu mazo. Bet nu un! Lai cilvēki pamielo acis! Tad vēl es nereti eju ātrā tempā arī tauku dedzināšanas nolūkos. Citreiz man tīk mierīgi pastaigāties, pavērot cilvēkus sev apkārt, aizbraukt līdz pīļu dīķim un pabarot dzīvniekus. Tā ir tāda domu sakārtošana, relaksācija vai tieši pretēji-neko nedomāšana un nedarīšana. Reizēm pastaigas mēdzu apvienot ar lietderīgo-veikala apmeklējumu. Tad mums ratos vienmēr ir rezervīte(pampis, Huggies mitrās salvetes, vienreiz lietojamais paladziņš un rezerves apģērbu komplektiņš), ja nu sanāk kaut kas, un mājas nav tik tuvu. Ēdienu neņemu līdz, jo uzskatu, ka ēšana ir mājās pie galda, nevis ratos.Plānoju vienīgi ņemt pudelītē ūdeni līdz, kad meitiņa būs lielāka, lai var padzerties siltajā laikā.

Tā nu mēs baudam dabu, sportojam, guļam ratos, elpojam svaigu gaisu un priecājamies par dzīvi!!!

17. May 2014, 12:27

Būtu jauki, ja to otru identisko rakstu MK izdzēstu. Ne to tagu biju atķeksējusi.