Pasargā savu bērnu no cigarešu dūmiem: VIDEOtiešraide plkst.14:00

07. Sep 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau otro gadu Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs organizē kampaņu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību pasīvajai smēķēšanai, kam pieaugušo dēļ tiek pakļauti bērni.

Šī gada kampaņa „Izvairies no smēķētāja!” mudina katru cilvēku konkrēti rīkoties, lai izvairītos no tiešas saskares ar cigarešu dūmiem un pasīvās smēķēšanas, kas mūsu sabiedrībā ir nepelnīti ierasta prakse.

Kampaņas nosaukums „Izvairies no smēķētāja!” savā ziņā ir provokatīvs un varētu raisīt diskusijas sabiedrībā. Būtība ir aicināt ikvienu izvairīties no cilvēka, kurš konkrētajā brīdī smēķē, lai pilnībā pasargātu sevi un savus bērnus no cigarešu kaitīgajiem dūmiem un pasīvās smēķēšanas. Vienlaikus sauklis aicina ikvienu, arī smēķētāju, dziļāk pārdomāt lēmumu par smēķēšanu, tās ietekmi uz veselību un smēķētāja statusu sabiedrībā.

Lai akcentētu bērna veselības nozīmību, kampaņas ietvaros tiks izmantoti saukļi:

  • „Pasargā savu bērnu no cigarešu dūmiem!” – tiks izmantots vides reklāmās.
  • „Uzmanību – bērns! Aizliegts smēķēt tuvāk par 10 metriem!” – tiks izmantots īpašās atstarojošās uzlīmēs, kas paredzētas bērnu ratiņiem, bērnu mugursomām u.c. 

Bērns ir vērtība, kura jāsargā gan ģimenei, gan sabiedrībai kopumā, - bērna tuvumā smēķēšana nav pieļaujama. Ja pie ikvienas valsts un pašvaldības iestādes un pat pie lielveikaliem ir izvietotas norādes, ka tuvāk par 10 metriem no ieejas smēķēt ir aizliegts, tad kampaņas ietvaros vēlamies uzsvērt, ka nedrīkst smēķēt arī vismaz 10 metrus no ikviena bērna!

Kampaņas „Izvairies no smēķētāja!” atklāšanas preses konference notiks šī gada 7. septembrī plkst. 14:00 Pop up mākslas galerijā TC Galleria Riga 6.stāvā.

Preses konferences dalībnieki:

  • Dr. G.Belevičs, Veselības ministrs,
  • S.Kļaviņa-Makrecka, SPKC Slimību profilakses nodaļas vadītāja
  • Dr. Renāte Snipe, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu pulmonologs
  • Liene Sebre, mamma, Latvijas Nacionālā teātra aktrise