Pašam sava istaba

Pašam sava istaba

06. May 2015, 15:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas esošās un topošās mammas! :)

Sākšu ar priecīgo ziņu - Esam otrā bērniņa gaidībās! Super! 

Bet raksts ir par to, ka manam dēlam, kuram šobrīd ir 1 gads un 6 mēneši, esam piešķīruši pašam savu istabu, tiesa gan, plānojam istabai veikt kosmētisko remontu. 

Uz doto brīdi nav nekādas ilūzijas, kā istabu padarīt bērnam piesaistošāku.. nevaram izlemt kā iekārtot mēbeles, kādas krāsas tapetes izvēlēties..

Istaba nav īpaši liela, un pēc kāda laika manam dēlam tā būs jādala ar jaunāko brālīti vai māsiņu.. 

Varbūt māmiņas, kurām vairāki bērni dzīvo vienā istabā, varat ieteikt šādus tādus interjera dizainus? Iekārtojumus? Kā ietaupīt vietu istabā? :) 

Lai jums visām jauka diena! :))

08. May 2015, 11:53 mammma_2012

Paldies! 😀

mammma_2012 mammma_2012 07. May 2015, 10:09

Sveika!

Ir ļoti grūti kaut ko ieteikt neredzot pašu isatabu, bet varu sniegt vispārīgus padomums, kas būtu jāņem vērā.
1. Ja istaba ir salīdzinoši maza, tad sienu krādojumam labāk izvēlēties gaišās krāsas, kas optiski paplašinās istabu. Ņemot vērā, ka laika gaitā vecākajam bēnam pievienosies māsa vai brālis, iesaku izvēlēties neitrālu sienas toni, kā pasteļ zaļo, dzelteno, arī maiga "lašveidkrāsa" derēs abiem dzimumiem.
2. Košs krāsojums nav ieteicams, jo tādā telpā, bērns labprāt spelēsie, bet būs grūti iemigt.
3. Lai atdzīvinātu gaišu telpu, tad kā akcentus var izmantot, piekarinot pie logiem košākus aizkarus, kā arī bērnu krāsainās rotaļlietas, grāmatas grāmatu plauktos jau pašas par sevi nodrošinās vajadzīgo akcentu.
4. Ja telpa ir pārāk maza, tad iespējams vajadzētu izvēlēties divstāvu gultu, bet ja platība atļauj, tad labāk priekšroku dot atsevišķām gultām.
5. Skapju, plauktu un gultu mēbelēm savstarpēji ir jābūt līdzīgām, vismaz lai mēbeļu toņi krasi neatšķiras.
6. Bērnu mēbeļu materiāls - dabīgs koks, nekādā gadījumā neiesaku pirkt MDF mēbeles, jo tas ir videi kaitīgs materiāls, kā arī mēbeļu kantītes krāsojums, ātri vien noberžas nost, drūpošs materiāls (durvju enģu vietās).
7. Ja istabā rudens un ziemas periodā grīdas ir vēsas, iesaku pie gultas novietot paklāju, lai bērnam no rīta ir patīkama izkāpšana un nesaltu kājiņas.
8. Tāpat istabā jāparedz rotaļāšanās zona, un mācību zona, kurā ir novietots galds.
9. Galds ir jānovieto tā, lai ja bērns ir labrocis, tad gaisma "krīt" no kreisās puses, ja kreilis, tad no labās puses. Pēc iespējas tuvāk logam.
10. No drošības viedokļa, plauktiem un skapjiem ir jābūt kārtīgi pieskrūvētiem pie sienas.
11. Pirms mēbeļu iegādes, iesaku uz lapas uzskicēt (vēlams mērogā) telpu, iezīmējot tajā plānotās mēbeles (jāzin gabarītizmēri), lai rastos skaidrāks priekštas par kopējo telpas plānojumu.

Veiksmi! 😀