Parūpējies par bērna imunitātes stiprināšanu savlaicīgi

20. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākoties rudenim, bērni atgriežas skolās un bērnudārzos, un, līdz ar mitrāku, aukstāku laiku neizsīkstoši savu uzvaras gājienu uzsāk dažādi vīrusi un baktērijas. Kā stiprināt imunitāti un pasargāt bērnu organismu no saaukstēšanās, stāsta Vitabiotics produktu speciāliste Ineta Ceple.

Bērnam uzņemot pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu, varam būt droši, ka mazā cilvēka organisms saņems visu nepieciešamo, kas ir svarīgs augošam organismam un bērna imūnsistēma būs pietiekami stipra. Taču, gadījumā, ja vecākiem rodas šaubas, vai bērns sev vajadzīgajā daudzumā saņem nepieciešamās organismam vitāli svarīgas uzturvielas, ir vērts padomāt par komplekso vitamīnu lietošanu.

Aptiekā pieejams plašs piedāvājums dažādu ražotāju vitamīnu, tāpēc vecāki izvēlē nereti var apjukt.

Lielbritānijas uzņēmums Vitabiotics jau vairāk nekā 40 gadus ražo inovatīvus produktus, kas radīti balstoties uz pašiem jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem. Vitabiotics piedāvā speciāli bērniem radītus vitamīnu kompleksus, kas satur zinātniski izvērtētu uzturvielu daudzumu un sniedz maksimālu atbalstu bērna normālas imūnsistēmas darbībai, kaulu un muskuļu attīstībai, asinsradei un enerģijai, kā arī kognitīvajiem procesiem – uztverei, domāšanai, atmiņai, valodai un sajūtām.

Neiztrūkstošs sabiedrotais rudenī un ziemā ir saaukstēšanās, tāpēc, lai spēcinātu savu oganismu un atvairītu vīrusus, svarīgi padomāt par imunitātes vairošanu, kur talkā var nākt Vitabiotics izstrādātais jaunums Latvijā– Wellkid Immune ar 24 sastāvdaļām un dabīgu apelsīnu un citronu garšu sniedz ļoti efektīvu atbalstu bērna imūnsistēmas normālai darbībai un papildus atbalstu kaulu, muskuļu, asinsrades, smadzeņu un kognitīvajai attīstībai.  Tā sastāvā ir ne tikai bērnam nepieciešamie multivitamīni, minerālvielas un linsēklu eļļa kā Omega  3 • 6 • 9 avots, bet arī ļoti spēcīgi augu valsts izcelsmes antioksidanti -  citrusu bioflavonīdi, karotinoīdi un vīnogu sēkliņu ekstrakts, kuri pasargātus bērnu no brīvo radikāļu uzbrukuma imūnšūnām. Kā zināms brīvo radikāļu avots var būt gan stress un slodze, gan pārtikas piedevas, cukurs, eļļā cepti produkti, utt.

20170919144049-26458.jpg

Ineta Ceple stāsta, ka augoša bērnam organismam ir lielas prasības pēc dažādām vielām un tas attiecas arī uz laiku, kad mamma mazulīti vēl tikai baro ar savu pienu. Tāpēc ir svarīgi arī pašai mammai pievērst uzmanību savam uzturam un pārdomāt, vai ikdienā tiek uzņemtas arī nepieciešamās 5 porcijas augļu, dārzeņu un ogu.

“Gadījumā, ja mammai nav pārliecības, ka bērns saņem visu nepieciešamo, lai viņš augtu vesels, ar stipru imūnsistēmu, kā arī tiktu nodrošinātamuskuļu un kaulu attīstība, asinsrade un kognitīvo spēju, kas atbild par domāšanu un atmiņu, attīstība, risinājums ir Vitabiotics Wellkid Baby&Infant bērniem un zīdaiņiem,” norāda I. Ceple. 14 dažādu vitamīnu un minverālvielu šķidrums ar patīkamu apelsīnu garšu paredzēts bērniem no 3 mēnešu līdz 5 gadu vecumam un satur arī iesala ekstraktu un linsēklu eļļu, kas nodrošina organismu ar nepieciešamajām Omega 3, Omega 6 taukskābēm, kuras organisms nevar saražot.

20170919144118-80295.jpg

Bērnam augot, palielinās arī organisma prasības, jo bērni ir aktīvi, kustīgi un vēlas izzināt pasauli, turpina attīstīties kauli, muskuļi, asinsrade un smadzenes, kognitīvās spējas, tāpēc nepieciešams lielāks uzturvielu atbalsts. Lai to nodrošinātu, talkā nāk Vitabiotics Wellkid košļājamās multivitamīnu tabletes ar 21 sastāvdaļu un patīkamu augļu garšu, sniedzot nepieciešamo uzturvielu atbalstu bērniem vecumā no 4 līdz 12 gadiem. Tāpat kā mazuļiem domātais Wellkid Baby&Infant, arī košļājamās tabletes satur linsēklu eļļu.

20170919144140-89965.jpg

Vecākiem, kuriem ir augoši bērni, vērts aizdomāties, vai viņu atvases pilnvērtīgā apjomā uzņem kalciju, kas ir vitāli svarīgs, lai nodrošinātu kaulu un zobu stiprību un veselību. I. Ceple norāda, ka multivitamīnu kompleksā nav iespējams iekļaut visu bērnam ikdienā nepieciešamo vajadzīgo kalcija daudzumu, tāpēc ir svarīgi to uzņemt papildus. Tāpēc papildu ierastajiem ikdienas vitamīniem, augošajiem bērniem ieteicams uzņemt Wellkid šķidro kalciju, ar dabīgu apelsīnu garšu. Tā formula nodrošinot bērnus ar nepieciešamo kalcija un D3 vitamīna devu, ar magniju, varu un cinku, sniedz atbalstu pareizai bērnu kaulu attīstībai un mineralizācijai.

20170919144201-37789.jpg

 

www.vitabiotics.lv

20170915112436-32044.jpg

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.