Padomi mutes dobuma kopšanai

Padomi mutes dobuma kopšanai

08. Sep 2017, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iemesls nepatikšanām mutes dobumā – zobu aplikums. Baktēriju galvenās atrašanās vietas mutes dobumā ir mēle, siekalas, gļotāda, zobu aplikums.

Normāla mikroflora nodrošina veselu mutes dobumu, bet ņemot virsroku patogēnajām baktērijām, kam par iemeslu var būt vispārējas organisma saslimšanas, medikamentu lietošana, stress un slikta mutes higiēna, sākas zobu bojāšanās, smaganu iekaisums, tam sekojošs žokļa kaula zudums, kas vainagojas ar zobu zaudēšanu, un visam pāri slikta elpa. Ko darīt? Jākopj zobi! Regulāri! Aplikumu nav iespējams pilnīgi novērst, to iespējams kontrolēt, mehāniski notīrot un papildus lokāli lietojot ķīmiskus mutes kopšanas līdzekļus.

Ikdienas lietošanai paredzētie līdzekļi līdzsvaro mutes pH, kavē zobu bojāšanos un atsvaidzina elpu. Populārākā no aktīvajām vielām ir fluorīds. No tā koncentrācijas atkarīga zobu emaljas nostiprināšanas efektivitāte. Arvien biežāk tiek izmatotas ksilīta vērtīgās īpašības. Tas ir dabīgas izcelsmes saldinātājs, kam piemīt antibakteriālas īpašības. Daļai līdzekļu ir pievienots alkohols kā garšas uzlabotājs un konservants, bet tas arī sausina mutes gļotādu, tāpēc iesakām izvēlēties skalojamos līdzekļus, kas nesatur alkoholu. Svarīgi lietot skalojamos līdzekļus ir cukura diabēta un citu hronisku slimību pacientiem, apstarošanas un ķīmijterapijas laikā, kā arī veciem cilvēkiem, gulošiem slimniekiem, ar kustību traucējumiem, kuriem fiziski grūti kārtīgi iztīrīt zobus.

Bērniem skalojamo līdzekli ieteicams lietot, jo viņiem bieži neizdodas iztīrīt zobus kārtīgi, tad tie izteikti bojājas, kā arī, lai ieinteresētu par mutes kopšanas rituālu. Parasti skalojamos līdzekļus sāk lietot no sešu gadu vecuma. Alerģiskiem bērniem tos labāk nepiedāvāt. Bērnu mutes skalojamos līdzekļos fluorīds ir īpaši svarīgs, jo tas veicina jauno zobu mineralizāciju un aizsardzību.

Ieteikumi, kas attiecas uz visa veida skalojamiem līdzekļiem, ir vienkārši, bet svarīgi. Lai gūtu labumu, mute jāskalo ar visu spēku, lai šķidrums iekļūtu visās spraugās. Mutes skalošanas līdzekļi jālieto pēc zobu tīrīšanas un pēc tam pusstundu nedrīkst ēst un dzert. Jāievēro līdzekļa derīguma termiņš.

Mutes skalošana neaizstāj zobu tīrīšanu! 

Oralflux ir fluorīdu (0.2% NaF) saturošs mutes skalojamais līdzeklis ar klīniski pieradītu efektivitāti zobu emaljas stiprināšanā.

Oralflux regulāra lietošana novērš kariesa rašanos.

Ar svaigu aromātu un vieglu piparmētru garšu, nesatur alkoholu un parabēnus. Dozators nodrošina precīzu fluorīda dienas devu.

Oralflux mutes skalojamais līdzeklis ir jālieto papildus zobu tīrīšanai ar fluorīdu saturošu zobu pastu.

 

Kam būtu jālieto Oralflux:

  • ikvienam, kurš rūpējas par savu zobu veselību;
  • ja patīk lietot uzkodas;
  • ja uzturā tiek lietotas gāzētas limonādes;
  • ja zobi cieš no kariesa, zobakmens vai ir veikta zobu ārstēšana (plombēšana);
  • ja tiek valkātas breketes;
  • ja ir jutīgi zobi;
  • ja smaganas ir atkāpušās no zobiem;
  • ja ir samazināta siekalu izdalīšanās (sausas mutes sindroms).

20170907132324-19216.jpg 

Oralflux Chlorhexidine

0,2% NaF,

0,12% hlorheksidīns, 250 ml

Mutes dobuma iekaisuma profilaksei un ārstēšanai.

Bezkrāsains. Lietot ne ilgāk par 2 nedēļām.

20170907132342-63672.jpg 

Oralflux ORIGINAL

0,2% NaF, 500 ml

Stiprina zobu emalju un novērš kariesa rašanos.

Ar atsvaidzinošu piparmētru garšu.

20170907132404-21342.jpg 

Oralflux Junior Fruitmint

0,05% NaF, 500 ml

Stiprina zobu emalju un novērš kariesa rašanos,

paredzēts bērniem no 6 līdz 12 gadu vecumam.

Ar atsvaidzinošu augļu un piparmētru garšu.

20170907132424-39554.jpg 

Oralflux SENSITIVE Aloe Vera

0,2% NaF, 500 ml

Stiprina zobu emalju un novērš kariesa rašanos.

Paredzēts jutīgām smaganām un zobiem.

Ar atsvaidzinošu piparmētru garšu.

Meklējiet aptiekās! 

Reklamdevējs: UAB Sicor Biotech filiāle Latvijā

www.oralflux.lv