Padomi labai aizsardzībai pret sauli

Padomi labai aizsardzībai pret sauli

01. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiklīdz cauri mākoņiem raugās pirmie pavasara saules stari, mēs nometam apgērbu un sildāmies jauniegūtajā brīvestībā. Beidzot pienākusi brīvestība, lai valkātu plānas, vieglas drēbes! Taču atcerieties, ka bērnu āda ir ļoti jutīga, un to nedrīkst pakļaut pārāk lielai saules gaismas iedarbībai. Laika kontrole un atrašanās ēnā ir absolūti labākā aizsardzība pret sauli, lai saņemtu nelielu saules staru devu un aizsargātu sevi.

PADOMI labai aizsardzībai pret sauli jums un jūsu bērniem

Zīdaiņus nedrīkst pakļaut saules starojuma vai pārmērīga karstuma iedarbībai. Pasargājiet sevi ar saulescepuri, saulessargu un apģērbu. Ja Jūs esat laukā dienas vidū, lai iegūtu maksimālu aizsardzību, centieties sēdēt zem saulessarga vai zem koka. Pārliecinieties, ka bērnu ratiņi pārāk nesakarst.

Rotaļājieties laukā no rīta un pēcpusdienā. Laikā no plkst. 11 līdz 15 izvairieties ilgstoši atrasties saulē, jo šajā laikā saule ir ir visspēcīgākā. Tas pierādīts pat mākoņainās dienās.

Uzklājiet aizsargkrēmu uz atklātās ādas regulāri, un lietojiet visvairāk ūdensizturīgo krēmu, ko varat iegādāties, ar augstu SPF.

Atcerieties, ka saules ekspozīcijas pakāpe ir vienāda, neatkarīgi no tā, vai spēlējat futbolu, pastaigājaties vai rotaļājaties pludmalē.

Valkājiet gaišu kokvilnas apģērbu no blīvas šķiedras, ar garām piedurknēm un bikšu starām.

Brīvdienās, esot saulainās vietās, Jums jābūt papildu piesardzīgiem, ja uzturaties saulē ilgstoši. Papildu aizsardzībai uzklājiet saules aizsargkrēmu uz sejas, rokām un citiem ādas apvidiem, ko nesedz apģērbs.

Kad esat ūdenī, apģērbiet pret UV starojumu aizsargājošu peldkostīmu un saulescepuri ar UV aizsardzību.

Peldkostīmi ar aizsardzību pret saules starojumu

UPF - ultravioleto staru aizsardzības faktors.

Ultravioleto staru aizsardzības faktors (UPF) ir apģērba novērtēšanas sistēma. Ar UPF nosaka audumu blīvumu un norāda, cik efektīvi tie pasargā ādu no ultravioletā starojuma (gan UVA, gan UVB). Jo blīvāk austs ir audums, joUPF ir augstāks, un retāki ir UV stari, kas sasniedz ādu.

Audums, kas ļauj iziet caur to mazāk nekā 2% UV starojuma, tiek apzīmēts ar UPF 50+.

Lai gan visi audumi nodrošina noteiktu aizsardzību pret saules stariem, daudzi faktori ietekmē to, kādu aizsardzības pakāpi audums nodrošina. Šie faktori ietver auduma uzbūvi, izmantotās krāsas, apstrādi, šķiedras veidu, šķiedras kvalitāti, blīvumu un absorbcijas spēju. T-krekls, plāns krekls vai kleita nodrošina UV aizsardzības faktoru, kas atbilst aptuveni skaitlim 7.

 “POLARN O. PYRET” apģērbs ar UV aizsardzību

UPF 50 marķējums uz “Polarn O. Pyret” ražotā apģērba ar saules aizsardzību nozīmē, ka UV starojums ir samazināts, un tikai viena piecdesmitā daļa no UV starojuma iziet cauri apģērbam. Tas nozīmē, ka Jūs varat atrasties saulē aptuveni 50 reižu ilgāk nekā tad, ja neesat lietojuši nekādu aizsardzības veidu pret sauli.

Firma “Polarn O. Pyret” peldkostīmu ražošanā neizmanto ķīmiskus aģentus, lai palielinātu saules aizsardzības faktoru, – auduma blīvums norāda, ka tas ļauj tikai daļai no saules UV starojuma iziet cauri apģērbam, piešķirot tam augstu aizsardzības faktoru. Katru sezonu mēs testējam visus apģērbus un cepures ar aizsardzību pret sauli, lai apstiprinātu to UPF.

Vienmēr lietojiet saules aizsargkrēmu papildus apģērbam ar aizsardzību pret sauli!

Kā kopt peldkostīmus ar UV aizsardzību

Visiem peldkostīmiem ir limitēts valkāšanas ilgums sakarā ar saules, hlorēta ūdens un jūrasūdens iedarbību gan uz audumu, gan krāsām.

Lūk, daži ieteikumi par to, kā kopt savu peldkostīmu, lai pārliecinātos, ka tas būs valkājams iespējami ilgi:

• vienmēr ievērojiet mazgāšanas norādījumus uz apģērba marķējuma;

• izvairieties sēdēt uz asām un nelīdzenām virsmām, piemēram, akmeņiem, moliem un baseinu malām. To virsma var būt raupja, tā bojājot audumu;

• daži saules aizsardzības losjoni var atstāt traipus un pavājināt auduma šķiedru izturību. Tāpēc esiet uzmanīgi, lietojot aizsargkrēmu;

• uzmanīgi noskalojiet hlorēto ūdeni un jūrasūdeni no Jūsu peldkostīma pēc tā valkāšanas, jo minētais  ūdens var izmainīt peldkostīma krāsu;

• neturiet mitru peldkostīmu, sarullētu dvielī vai līdzīgā veidā, –  centieties to izžāvēt ēnā, cik drīz vien iespējams;

• mazgājiet peldkostīmu zemā temperatūrā (maksimāli 40°C) un ļaujiet apģērbam izžūt ēnā;

• nekad neizmantojiet veļas žāvētāju vai gludekli;

• smalkiem smilšu graudiņiem pludmalē ir tendence iekļūt apģērbā. Atlokiet un izpuriniet apģērbu tūlīt pēc izmantošanas, lai atbrīvotu to no smilšu graudiņiem.

Ieskaties arī tu: “Polarn O. Pyret” ražotie  apģērbi ar UV aizsardzību!

Baudiet brīnišķīgu vasaru, nepārkarstot saules staros!

Māmiņu Klubs

polarnopyret.lv

20160524231341-57096.jpg