Otrās Lieldienas kopā ar orķestri "Rīga"

Otrās Lieldienas kopā ar orķestri "Rīga"

27. Mar 2015, 12:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” aicina ģimenes uz kopīgiem svētkiem Otrajās Lieldienās, 6. aprīlī plkst. 13.00 kinoteātrī „Splendid Palace”. Diriģenta Raita Ašmaņa vadībā orķestris atskaņos pavasarīgi gaišu mūziku un visiem interesentiem būs iespēja izgatavot mūzikas instrumentus no lietām, kuras atrodamas mums apkārt ikdienā.

Pavasara festivāla WINDSTREAM ietvaros orķestris „Rīga” ik gadu piedāvā kādu interaktīvu pasākumu vai aizraujošu atrakciju mūzikas pavadībā. 

Šogad bērniem tiek dota iespēja radoši izpausties dažādu mūzikas instrumentu veidošanas meistardarbnīcās kopā ar komponisti Marinu Gribinčiku, kura izgudrojusi dažādus atjautīgus veidus, kā izgatavot instrumentus no it kā šķietami ikdienišķiem priekšmetiem, kas pieejami ikvienam. Plastmasas pudeles, kartona kārbas, kokteiļsalmiņi un dažādas citas pilsētvidē tik ierastas lietas pārtaps neparastos instrumentos. Izejmateriāli darinājumiem būs pieejami pasākuma norises vietā. 

Darbnīcu noslēgumā bērniem būs iespēja ne tikai klausīties, bet arī ieskandināt izgatavotos mūzikas instrumentus kopā ar Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” un diriģentu Raiti Ašmani.