Ortopēdiskie apavi bērnam

Ortopēdiskie apavi bērnam

21. Mar 2017, 13:21 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Par ortopēdiskajiem apaviem esmu dzirdējusi tik pa ausu galam un še ku re ku izrādās arī manam bērnam tie ir vajadzīgi. Tos manam dēliņam nozīmēja Vaivaru Rehabilitalogs, jo tie palīdz potītes stabilitātei. Viena potīte izliekusies uz iekšu. Bet vai tiešām vajag šos speciālos apavus? Jo kājas vēl aug un attīstās un stāvoklis var mainīties un daba pati veic korekcijas. Jo ir lasīts, ka apavi tomēr nepalīdz, palīdz vingrošana – fiziska slodze un apavi darot tieši pretējo  - atslābina.

Kā arī mazajam ir izveidojusies X veida kāju forma. Bērnam stāvot, ceļi saskaras, bet pēdas ir atvirzītas viena no otras. Mazajam diemžēl ir niķis sēdēt W pozā  - dupsis starp kājām un pēdiņas pagrieztas uz āru un no tā netiekam vaļā. Bet vai no tā jātiek vaļā? Lasīju, ka aizliegums bērnam sēdēt W pozā tikai rada psiholoģisko distresu, bet neietekmē kāju izliekumu veidošanos. Un atkal – jāvingro un vēlreiz jāvingro.

Esot rehabilitācijā uzrakstīju iesniegumu par šo apavu nepieciešamību un tagad gaidu zvanu, lai sapratu ko tālāk. Varbūt kāda par padalīties pieredzē, cik ilgā laikā iespējams saņemt šos apavus un vai jābrauc vairākkārt – mērīt, un tad pēc gataviem vai kā tml.?

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 24. Mar 2017, 10:45

Esam saņēmuši vēstulīti no Vaivaru tehnisko palīglīdzekļu centra. Dēliņam būs gatavie ortopēdiskie apavi, ir tikai jāveic vienreizējā iemaksa 1,42 euro.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 22. Mar 2017, 12:09 Ksjuhha

Paldies, tad tik jāgaida.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 22. Mar 2017, 08:53 zakis-sx

Paldies par ieteikumu, noteikti pamēģināšu.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 21. Mar 2017, 14:09

Nu mazais beidzot ir izaudzis līdz līdzsvara ritenim, kuru Ziemassvētku vecītis uzdāvināja divus gadus atpakaļ, tad nu drīz jau varēs vizināties uz tā. Ar to sēdēšanu W pozā iet traki, nemaz nepadodās maniem aizrādījumiem, tik sēž sev ērtajā pozā un ''iepūt''.

zacc zacc 21. Mar 2017, 14:08

aprakstītajā situācijā es klausītu ortopēdu un vilktu bērnam speciālos apavus.
psiholoģiskais distress bērnus piemeklē uz katru "nē" 😉 jāizvērtē ieguvums, un veselība tomēr ir viens no būtiskajiem ieguvumiem.

lauvinja lauvinja 21. Mar 2017, 13:49

Netici vienam slēdzienam - ved pie doka, kuram uzticies, vienmēr var tak dabūt vismaz vēl vienu slēdzienu! Cik daudz var atstād dabas ziņā un kad tomēr vajag dabai palīdzēt, to man domāt vislabāk tomēr redz speciālists.

Par sēdēšanu W pozā - cik nu esmu lasījui un dzirdējusi, visi kā viens saka, ka tas nāk par sliktu bērna stājai. Kā cīnīties - ar konsekvenci, neļaujot bērnam tajā pozā sēdēt un viss. Jā, laikietilpīgi, bet ne neiespējami.

Nezinu cik tavs mazulis vecs, bet pret X kājām palīdz braukšana ar ritenīti.