Oktobrī Rīgā notiks staptautiska bērnu dizaina izstāde KidsroomZOOM! Riga

Oktobrī Rīgā notiks staptautiska bērnu dizaina izstāde KidsroomZOOM! Riga

07. Oct 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šā gada 2. - 31.oktobrī Rīgā norisināsies starptautiska bērnu mēbeļu un rotaļlietu dizaina izstāde KidsroomZOOM! Riga, kura ir iekļauta „Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta” programmā. 

Rīgas dizaina studija RIJADA ir KidsroomZOOM! Riga rīkotāji un kā īpašu notikumu to šogad veido un aicina uz Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Rihards Funts, dizaina studijas RIJADA vadītājs:

Vadmotīvs šim notikumam būs ”Laboratorija”, kur bērni ir kā mazi pētnieki, kas iepazīst pasauli caur savu pieredzi ar visām maņām: redzi, tausti, dzirdi, smaržu un garšu. Ir būtiski, lai vidē, kurā bērns aug, būtu iespējas darboties, eksperimentēt  un attīstīties.

KidsroomZOOM! Riga fokusā ir īpaši bērniem radīts dizains, un tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību intelekta un fiziski attīstošo bērnu rotaļlietu un mēbeļu dizainam. Projekts ir radīts, lai izzinātu bērnu patiesās vajadzības un radītu jēgpilnu ikdienā lietojamu dizainu, tas apvieno lietišķās mākslas un produktu izstādi. Iepriekš KidsroomZOOM! izstādes notikušas arī Milānā, Vīnē, Florencē, Grācā un citur, katru reizi veidojot speciālu ekspozīciju.

Izstāžu cikls KidsroomZOOM! aizsākās kā mākslas kritiķes, žurnālistes un kuratores Paulas Noē (Paola Noé, Itālija) un bērnu mēbeļu dizainera Tomasa Maitza (Thomas Maitz, Austrija) iniciatīva. Visa pamatā bija ideja - radīt izstādes formāta platformu kā īpašu notikumu Milānas dizaina nedēļas laikā, kas pilnībā paredzēta mākslai, dizainam, pārtikai un citām ar bērniem saistītām jomām, par norises vietu izvēloties un iekārtojot īres dzīvokli pilsētas centrā.

Izstādē būs pārstāvēti tādi zīmoli un dizaina studijas kā Alburno /IT/, Alicucio /IT/, Bumoon /FR/, D van Dirk /NL/, Debesy /LT/, Hugu /LV/, IO Kids /UK/, Kalon /USA/, Kinkeliane /NO/, Krethaus /AR/, Kukuu /LV/, Litogami /FR/, Magis /IT/, Makedo /AU/, Matador /AT/, Moluk /CH/, Mon Petit Art /FR/, Nonah! /FR/, Ondu /SI/, Paade Mode /LV/, Perludi /AT/, Punch'n'Cuddle /UK/, Rijada /LV/, Stick-lets /USA/, Stocs /NL/, Studio delle Alpi /LUX/, Studio Roof /NL/, Toctoclab /IT/, Tukluk /AT/ uc.

Izstādē būs apsktāmas arī dizaina klasiķu radītās rotaļlietas DIC un Xcelsior kopīgi veidotā ekspozīcijā Master’s toy, kuras autori ir Gints Mālders un Mārtiņš Ratniks.

Izstāde norisināsies Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), 7. dzīvoklī.

Izstādes atklāšana notiks trešdien, 1.oktobrī, plkst. 18.00. Izstāde būs aplūkojama no 2. līdz 31.oktobrim, tās darba laiks darbdienās: 12.00 -18.00 un brīvdienās: 12.00 – 16.00. Pirmdienās, otrdienās izstāde būs slēgta.

20141001154343-23510.jpg

Visu oktobri ik nedēļas nodali notiks radošās darbnīcas bērniem, ko vadīs dizaineri no Itālijas, Austrijas un Latvijas. Izstādes laikā notiks arī izdevniecības Liels un mazs rīkotā radošā darbnīca Ērmu dizains ar dzejas bilžu grāmatu sērijas BIKIBUKS mākslinieci Aneti Meleci un būs iespēja ielūkoties ”drēbju skapī”, kur mākslinieka Reiņa Pētersona ilustrācijās bērni varēs uz koka zirdziņa ceļot pa dažādām neparastām vietām un atklāt jaunas, neredzētas pasaules.

3.oktobrī no plkst. 15.00 -17.00 notiks lekcijas dizaina profesionāļiem un interesentiem:

Thomas Maitz (dizainers, Austrija, www.perludi.com) WORK HARD AND BE NICE TO PEOPLE. Lekcija par dizaina studijas vadīšanu.

Alex Hochstrasser (dizainers, Moluk vadītājs, Šveice, www.moluk.com) PLAY ACCORDING TO MOLUK.  Lekcija par dizaina produktu attīstību.

Rihards Funts (dizainers, Latvija, www.rijada.lv) PLAYGROUND. Spēles nozīme jaunradē 

Aija Priede-Sietiņa, bērnu mēbeļu zīmola KUKUU vadītāja (Latvija, www.kukuu.lv)

 4.oktobrī no plkst. 12.00 -15.00 notiks radošā darbnīca bērniem:

Thomas Maitz darbnīca ar ONDU fotokamerām (www.ondu.si) - unikālu koka fotoaparātu, kurš darbojas pēc  Camera Obscura principa un Austrijas dizaina klasiku - konstruktoru Matador.

Vairāk informācijas par KidsroomZOOM! un par dalību radošajās darbnīcās: ww.garapastaiga.lv.