Ogres zilie kalni (ar ratiem un trīsgadnieku)

Ogres zilie kalni (ar ratiem un trīsgadnieku)

20. Nov 2017, 19:41 kas_tas_tads kas_tas_tads

Gandrīz saulainā rudens dienā domājam, kurp aizbraukt pastaigāt - meklējam kādu dabas taku pietiekami tuvu Rīgai, kur mēs ērti justos ar ratiem (1.5 g.v.) un "lielo bērnu" (3.g.v.).  un izlemjam par labu Ogres zilajiem kalniem, kur paši agrāk nebijām bijuši.

Ogres zilie kalni - attālums līdz Rīgai 38km. Tas ir kalnains mežs ar neskaitāmiem trepju pakāpieniem, bet iespējams saplānot arī savu maršrutu, kur ērti izbraukt arī ar ratiem.

Šķiet, popupārākais objekts ir skatu tornis (30 metru augsts, virs koku galotnēm). Padoms: ja braucat ar ratiem, no ezera puses iespējams pie torņa piebraukt nekāpjot pa trepēm.

20171120192436-18098.jpg

It kā piebraukt var arī no kādām citām pusēm, bet jāskatās kādi ir laika apstākļi. Mums bija diezgan sauss, bet ja ir slapjš, kalniņi var būt slideni.

Turklāt jāsaka, ka pakāpieni un margas tornī kvalitatīvi un labi veidotas. Protams, pieskatot, bet varēju ļaut savam trīsgadniekam pašam kāpt, nebija lieku caurumu konstrukcijā, pa kuriem varētu krist arā. Skats no torņa diezgan skaists, noteikti kāpiena vērts.

20171120192729-98882.jpg

Netālu arī Dubkalnu ūdens krātuve. Izskatās sakopta, skaista. Tā kā viesojāmies te rudenī, mums tas nebija aktuāli, bet vismaz interneta dzīles saka, ka tā varētu būt arī tīri laba peldvieta (vietējie ogrēnieši, kā tad ir - tur var vasarā peldēties?). Vai kaut kur var piebraukt ar ratiem, hm... varbūt no pavisam citas puses, mūsu maršrutā bija priekšā nepārvarami daudz pakāpienu.

20171120193134-67492.jpg

Un vēl viens objekts, ko mazie novērteja - rotaļu laukums. Lai gan no rotaļu laukuma tematikas tur bija tikai šūpoles un stieņi (gandrīz viss izskatās nedaudz salauzts un nolietots). Bet šajā laukumā ir diezgan daudz jaukas no koka veidotas dzīvnieku figūriņas, ko vērts apskatīt.

20171120193440-21954.jpg

Kopumā jāsaka, ka mūsu pastaiga bija jauka, redzējām arī vāveri un skudru pūžņus. Vēl zilie kalni piedāvā dažādas dabas takas gan gājējiem, bet tās bija ārpus mūsu spēkiem. Tomēr vairāk bija sajūta, ka staigājam vienkārši pa kalnainu mežu. Nākamreiz laikam dosimies, kur daba atškirīgāka (piemēram, Ķemeru dabas takas vai to pašu Jūrmalu).  Bet tiem, kas vēl Ogres zilajos kalnos nav bijuši, iesaku vismaz vienreiz turp aizbraukt un pašiem visu apskatīties.