NUK mazgāšanas līdzeklis – ne tikai pudelītēm un knupjiem

NUK mazgāšanas līdzeklis – ne tikai pudelītēm un knupjiem

13. Feb 2018, 08:05 Banija Banija

Lai arī Lauma pudelītes nekad nav atzinusi, mēs tik un tā izmēģinājām NUK mazgāšanas līdzekli pudelītēm un knupjiem. Tiesa, ne lai mazgātu pudelīti, bet gan krūzīti.

Esmu pieradusi, ka mazgāšanas līdzekļi lielākoties ir ar dažādiem aromātiem (protams, ir atrodami arī bez smaržām, bet šādi līdzekļi ir mazākumā), tāpēc patīkami pārsteidza šis – verot vaļā iepakojumu, jau sagatavojos uz spēcīgu, ķīmisku aromātu, bet nekā. Pilnīgi nekādas smaržas, tāpēc pasmaržoju pudeli, vai mazgāšanas līdzeklis ir tiešām bez aromāta. Un patiešām ir! Tas ir pirmais plusiņš NUK mazgāšanas līdzeklim pudelītēm un knupjiem.

Vēl neatverot pudeli pamanīju, ka mazgāšanas līdzeklis ir ļoti šķidrs (praktiski kā ūdens), tāpēc biju ļoti skeptiska, vai nebūs tā, ka ar vienu iepakojumu pietiks tikai dažām reizēm, jo tik šķidru mazgāšanas līdzekli būs sarežģīti dozēt, bet nekā. Mazgāšanas līdzeklis no pudeles izplūst tikai tad, kad iepakojums tiek nedaudz saspiests, tāpēc ir samērā viegli notrāpīt un mazgājamajā krūzītē ieliet vien dažus pilienus mazgāšanas šķidruma. Šis otrais plusiņš!

Trešais pluss ir mazgāšanas līdzekļa konsistence – lai arī šķidrs, Laumas krūzīte pēc tam bija tīra, bet, kas man patika visvairāk, mazgājot krūzīti, neradās sajūta, ka manas rokas ir ziepainas (tā nereti gadās pēc trauku mazgāšanas, kad rokas gribās vēl pēc tam kārtīgi, kārtīgi nomazgāt (par traukiem labāk nemaz nerunāsim), jo ir sajūta, ka mazgāšanas līdzeklis nav pilnībā nomazgāts.

20180213080542-11276.jpg

Protams, man radās jautājums, kas gan ir NUK mazgāšanas līdzekļa sastāvā, ja izpaliek “ziepainā” sajūta? Izrādās, speciāli enzīmi (lai arī ko tas nozīmētu), kas viegli atdala pienu, putru un sulu nogulsnes (tāpēc mans nākamais tests būs pamēģināt nomazgāt brokastu putras bļodiņu).

Ar NUK mazgāšanas līdzekli ražotājs rekomendē mazgāt ne tikai pudelītes, knupjus, bet arī krūzes, mācību šķīvjus, kā arī piena pumpja detaļas un mazgājamās rotaļlietas. Piekritīsiet, ka pielietojums ļoti plašs, lai būtu vērts šo NUK ražoto mazgāšanas līdzekli izmēģināt?!