Noderīgas lietas pusotrgadniekam

Noderīgas lietas pusotrgadniekam

26. May 2018, 10:16 Mamm.mamm Mamm.mamm

Esmu nolēmusi padalīties ar dažām lietām, kuras atzīstam par lieliskām savam pusotrgadniekam. :) Protams, bez tā visa var iztikt, bet mums ļoti noder.

20180526100736-30861.jpg

Pirmā mūsu sarakstiņā būtu bērna mugursomiņa ar pavadiņu. Vienkārši pavadiņā turēt bērnu šķiet dīvaini, neatbilstoši, nepareizi. Taču, bērnam mēdz uznākt „nedošu roku” spītēšanās. Ir situācijas, kurās bērns var nedot roku un iet pats, bet ir situācijas, kurā šāds bērna „brīvsolis” ir bīstams. Un, ko tad? Tad lieti noder pavadiņa (vai mūsu gadījumā somiņa ar pievienojamu pavadiņu). Somiņā var ievietot bērnam ūdens pudelīti, arī tā būs pie rokas. :)

20180526100811-63262.jpg

Otro gribētu nosaukt ātri žūstošu halāt-dvieli. Ērti baseinu (un drīzumā jūras un ezeru) reizēs. Izņemu bērnu no ūdens, čības kājas, dvielis virsū un varam iet uz ģērbtuvēm. Ātrā žūšana ir superīga īpašība, jo bērnam nav jābūt slapjā dvielī. Ja drīz atkal iet peldēt, dvielis jau atkal ir sauss. Pēc mazgāšanas (viss dvielis ir pilnībā slapjš) tas izžūst divu stundu laikā.

20180526100827-70567.jpg

Trešās – saulesbrilles. Sargāsim bērnu actiņas! Vienlaikus, ņemot vērā bērna interesi visu izpētīt, iepazīt, superīgi, ja brilles ir no visādi droša materiāla. Mūsu atradums ir Babiators saulesbrilles. Dizains vienkāršs un elegants (manuprāt, bērnam atbilstošs). Kājiņas veidotas no gumijas, kas nesatur kaitīgo BPA un ftalātus, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi. Gumijas materiālam visbūtiskākais pluss ir tā lokanība – bērns brillītes var vilkt virsū, nost, locīt, staipīt... Un, vissvarīgākais: aizsardzība no saules. Drošības pēc mūsējās pārbaudījām arī optikas salonā, kur mums apstiprināja, ka brillītes aizsargā no actiņām kaitīgajiem saules stariem. Starp citu, uz jebkuru optikas salonu var aiznest jebkuras brillītes un pārbaudīt, vai tās droši aizsargā no saules starojuma. ;)

20180526100937-48860.jpg

Ceturtās – aizsargaustiņas bērnam. Dzirde ir tā, kura neatjaunojas, ja tiek bojāta. Diemžēl, ne visi to zina un ne visi par to domā. Tā kā nesen apmeklējām kino (un kinoteātros filmas atskaņo krietni skaļāk par ierasto), austiņas bija supernoderīgas. Iegādājāmies tās gan ejot uz tēta koncertu.

20180526100956-18306.jpg

Bērniem (pēc maniem novērojumiem) patīk ūdens un smiltiņas. Tad nu piektā lieta (precīzāk, lietas) ir plastmasas trauciņi no pārtikas produktiem. Tāds „zero waste” risinājums bērniem tik ļoti aktuālajām smilšu un ūdens mantām. Būtiskākais ir finansiālais ieguvums. Smilšu mantas maksā naudiņu, kuru varētu iztērēt pašam braucienam uz jūru. :) Un, man patiešām nav žēl izmest saplēstu jogurta trauciņu. Vienīgais, ko esam pirkuši smilšu rotaļām ir lāpstiņa un grābeklītis. Bet, tad nu tos iegādājāmies no metāla, lai nesalūzt. :)

20180526101521-16729.jpg 

Baudot vasaru ar bērnu, manuprāt, ļoti svarīgs ir bērna apģērbs. Lai bērnam nebūtu jāsmērē saules aizsargkrēmi, bet nebūtu tikai jāsēž ēnā, izvēlos apģērbu ar garām piedruknēm un bikšu starām. Tad nu sestā lietu grupa būtu gaišs, brīvs apģērbs no lina, kokvilnas vai viskozes, kas pasargā no tiešiem saules stariem. Un, lielākā problēma ir to atrast. Labprāt padalīšos ar saviem atradumiem: Iepēroks lielākoties internetveikalos, jo „uz vietas” izvēle praktiski nav. Lindex’ā (lindex.com) ir nopērkami krekli gan no lina, gan no lina un kokvilnas. Diemžēl bikšeles tur nav atrodamas. Tām nejauši „uzgāju” zara.com. Tur atrodamas gan bikses, gan kokvilnas bikses (arī ar viskozes piejaukumu). H&M esmu manījusi kokvilnas kreklus. Citur neesmu pamanījusi vieglus, gaišus, lina un kokvilnas kreklus (ne tādus, ko velk pie uzvalka) un bikšeles. Cepurītes gan ir atrodamas daudzās vietās. Lai gan, vislabāk man patīk man patīk Polarn O Pyret cepurītes. Forši, ka saules cepurītei ir arī austiņas.

Varbūt varat padalīties ar saviem atradumiem vasaras garderobei?

20180526101111-14588.jpg

Septītais, ko gribētu nosaukt, ir Džo dēlis. Attēlā labāk var saprast. :) Jebkurā gadījumā trenažieris mammai un tētim, bērnam mašīnu trase, šūpuļ-dēlis, kurā var arī gulēt. Un, šodien atklātais pielietojums, fiziskā robeža IRobota’m. :) Tātad, neliela barjera arī bērnam, kas nav bīstama, jo, ja nu kas, bērns var arī to pastumt malā. :)

20180526101125-15500.jpg

Astotais manā sarakstā būtu Lego Duplo, kuru pilnīgi droši var izmantot no pusotra gada (lai gan jāatzīstās, ka bērns ar to spēlējās jau labu laiciņu). :) Domāju, ka plašāki komentāri lieki – Lego Duplo bērnu var aizraut uz nepilnu stundu. Un, kurš gan ir izaudzis bez klučiem, Lego vai konstruktora? :)

20180526101149-19588.jpg

Karstā laikā diendusu guļot mājās ļoti labprāt bērnam ļauju to darī kailam. Tad nu devītais manā sarakstiņā būtu Huggies DryNites – vienreizlietojamie paladziņi, kurus četros stūros var pielīmēt pie gultas. Bērns guļot var grozīties, bet es varu nesatraukties par iespējams pieslapinātu gultu. :) Un, nav lieki veļas kalni. Noņemu un izmetu. Slapjums ir prom. :) Labprāt būtu lietojusi jau agrāk (pagājušovasar), taču uz iepakojuma ir norāde, ka drīkst izmantot tikai bērniem no 1 gada.

Šie ir mani uzreiz nosaucamie atradumi. Varbūt jums ir ko ieteikt? Jūsu atradumi?

 

P.S. Visi attēli ir iegūti no tīmekļa, tie nav mani perosnīgie. Titullattēls: craftyconnect.com

26. May 2018, 12:26 San San

Konkrētie ir no Littlelife (pirku internetveikalā).

San San San San 26. May 2018, 10:44

Sveiki, kā ražojums ir Jūsu pieminētie halātdvieļi?