Nepareizi lietotu antibiotiku vietā – saudzīga ārstēšana ar homeopātiju

Nepareizi lietotu antibiotiku vietā – saudzīga ārstēšana ar homeopātiju

05. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzu slimību ārstēšanā bērniem Latvijā joprojām pārāk bieži bez pamata tiek izrakstītas antibiotikas, kas grauj veselību – antibakteriālo terapiju lieto kā maizi vietā un nevietā. Ar tām nepamatoti tiek ārstētas vīrusu izraisītas augšējo elpceļu saslimšanas, paaugstināta temperatūra, klepus, vemšana, caurejas u.c. Sekas tam var būt katastrofālas – tā turpinot, pēc 3-5 gadiem nebūs zāļu, ar ko ārstēt smagas, dzīvībai bīstamas infekcijas, jo visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, strauji attīstās baktēriju nejutība pret antibiotikām. „Vadošie Latvijas pediatri un infektologi regulāri vērš uzmanību uz šo problēmu, ārsti tiek izglītoti, diemžēl šim viedoklim nav gana plašs atbalsts ierindas ārstu vidū,” atzīst Inguna Vecvagare, ārste – homeopāte, Latvijas Homeopātu asociācijas prezidente.

Ļauj izvairīties no operācijas

Vecākiem, kam rūp bērna veselība, būtu jāzina, ka tradicionālā medicīna nebūt nav vienīgā izvēles iespēja ārstniecībā. Ļoti efektīvi, taču organismam saudzīgi un dabiski gan akūtas infekcijas, gan hroniskas slimības jau vairākus gadsimtus pasaulē un arī Latvijā ārstē homeopātija, atgādina I.Vecvagare.

To, cik labi praksē darbojas homeopātija, parāda ausu, kakla un deguna slimību efektīvā ārstēšana ar homeopātiskiem preparātiem. LOR speciālisti cīņā ar šīm slimībām nereti ir bezspēcīgi. Ja bērns atnāk pie ārsta ar sāpošu ausi un sarkanu bungplēvīti, tradicionālā medicīna nereti nozīmē antibiotikas, kas ne vienmēr ir pamatoti, jo apsārtums bieži liecina par reakciju uz paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Līdzīgi notiek, ja bērns bieži slimo ar palielinātiem adenoīdiem jeb aizdegunes mandelēm un vidusauss iekaisumiem. Alternatīva antibiotikām ir pareizi piemeklēti un lietoti homeopātiskie preparāti, kas sniedz tiešām labus rezultātus - adenoīdi samazinās, tūska pazūd, deguns var brīvi elpot un zūd dzirdes traucējumi, kas savukārt ļauj atteikties no adenoīdu operācijas.

„Diemžēl ārstiem nereti trūkst zināšanu, ko ar bērna sāpošo ausi iesākt, un antibiotikas ir vienīgais risinājums, nepadomājot, ka to iedarbība ir arī toksiska, ka tiek iznīcinātas ne tikai sliktās, bet arī labās baktērijas, izjaucot organisma līdzsvaru, kas savukārt var pavērt ceļu jaunu slimību attīstībai,” saka I.Vecvagare.

Plašas iespējas bērnu slimību ārstēšanā

Bieži gadās, ka pie homeopāta vecāki atved bērnu ar diagnozi astma, ir dzertas un inhalētas neskaitāmas zāļu devas, taču situācija neuzlabojas. Homeopātam rūpīgi izvērtējot bērna stāvokli, atklājas, ka klepus un regulāra krekšķināšana nav saistīta ar augšējo elpceļu iekaisīgām reakcijām, bet gan ir psihoemocionāla reakcija, ko var novērst ar homeopātiskiem preparātiem.

Arī tāda bērniem ļoti bieži sastopama problēma kā atopiskie dermatīti, diatēzes, dažādas pārtikas nepanesamības un alerģijas var sekmīgi ārstēt ar homeopātiju. Kaut gan ine vienmēr ātri un viegli, tomēr ir iespējams panākt labus ārstēšanas rezultātus, turklāt homeopātiskās zāles nerada blaknes, kā, piemēram, hormonālās ziedes, kas var izraisīt ādas problēmas u.c.

Plašs homeopātu darba lauks ir jaundzimušie un zīdaiņi ar jutīgu gremošanas sistēmu – ja mazulis ir nemierīgs, atgrūž ēdienu, pūšas vēders, ir slikta vēdera izeja, daudz raud, nepieņemas svarā u.c. Visbiežākais vecāku stāsts – izdarīts ir viss, diemžēl ģimenes ārstu un pediatru rīcībā esošie ārstniecības līdzekļi palīdzēt nespēj, un dzīve ar mazu bērnu vecākiem izvēršas ļoti smaga, pat mokoša. Tāpat homeopātija spēj palīdzēt, ja mazulim ir grūta zobu nākšana. Gluži tāpat kā pieaugušos, arī bērnus ietekmē stress, kas saistīts ar pārmaiņām, nespēju adaptēties, traumām u.c. Var attīstīties neirozes – valodas raustīšana, tiki vai uzmācīgas kustības, klepus, krekšķināšana, acu mirkšķināšana, enurēze vai nakts urīna nesaturēšana, nepamatota raudulība, trauksme, miega traucējumi, bailes. Arī šāda rakstura problēmas lieliski var ārstēt ar homeopātisko terapiju.

Jāizmanto visas medicīnas iespējas

Protams, trdaicionālā medicīna un homeopātija saslimšanu, ārstēšanas principus un profilaksi traktē dažādi. Šīs metodes arī dažādi skatās uz slimību dabu un to nozīmi, kā arī uz jautājumu, kas ir veselība un ko nozīmē iedarbīga terapija un izveseļošanās virzība. Katrai ir savas iespējas un robežas, un tās var papildināt viena otru vai arī būt patstāvīgas. Taču būtiski saprast, ka abas metodes ir medicīna, tādēļ arī homeopātijā strādā tikai ārsti, kas ir speciālisti  ar augstāko medicīnisko izglītību.

Kādus homeopātiskos preparātus lietot, cik ilgi – to katras slimības gadījumā pacientam pateiks tikai ārsts homeopāts pēc rūpīgas pacienta apskates un simptomu izvērtēšanas. Homeopātisko līdzekļu klāsts ir ļoti plašs, taču vecākiem jāzina, ka ar homeopātiju ārstēties ir viegli. „Homeopātija var sniegt lielu ieguldījumu veselības atgūšanā. Būsim atvērti un kritiski, un izmantosim visas iespējas, ko sniedz medicīna,” uzsver I.Vecvagare.

Par homeopātiju

  • Homeopātijas galvenais princips ir „līdzīgs ārstē līdzīgu”. Tas nozīmē to, ka vielas, kas lielās devās izraisa kādus simptomus, mazās devās tos ārstē. Līdz ar to zāļu devas var būt ļoti nelielas.
  • Visi homeopātiskie preparāti ir dabiski, gatavoti no minerāliem, augiem vai dzīvnieku valsts izejvielām. To skaits mērāms vairākos simtos - pilieni, pulveri, tabletes, graudiņi mazu cukura zirnīšu formā, eļļas, ziedes u.c.
  • Homeopātijas aizsākumi meklējami 1796.gadā, kad pasaulei to pirmo reizi piedāvāja vācu ārsts J.F. Zamuēls Hanemans. Homeopātiskā aptieka Rīgā pastāv jau kopš 1833.gada, un lielākā daļa preparātu tiek ražoti uz vietas.
  • Homeopātiskajām zālēm nav blakņu, un tās var droši lietot ikviens – gan zīdaiņi un mazi bērni, gan grūtnieces un veci cilvēki.
cecii cecii 05. Feb 2018, 21:16

Jā, tik tikko vidusauss iekaisumu bērnam veiksmīgi izārstējām ar homeopātiju. Tas pats ar angīnu. Ja ejam pie ģimenes ārsta angīna automātiski nozīmē antibiotikas. Bet homeopāte uztaisa ekspress testu, t.i. ar vates kociņu no kakla/rīkles paņem uztriepi un uzreiz nosaka, vai tā ir baktēriju vai vīrusa izraisīta angīna. Parasti tas ir vīruss un arī to esam ar graudiņiem uzveikuši. Lai arī līdz galam neticu homeopātijas spēkam, tomēr atzīstu, ka tā darbojas. Bērni tā arī nav dabūjuši antibiotikas.