Nemākam promdoties

23. Mar 2017, 15:44 mamma88 mamma88

Vasara tuvojas straujiem soļiem, un arvien aktuālāka izklaide kļūst spēļu laukumiņu apmeklēšana mammām ar dažāda vecuma bērniem.

Mana pieredze ar šiem laukumiņiem ir ļoti dažāda. Viss jau ir jauki līdz brīdim,kad ir jādodas prom. Un tad sākas problēma, kura patiesībā ir jau no divu gadu vecuma (tātad jau divus gadus). Gandrīz katru reizi, kad pienācis laiks doties vai nu mājup vai citās darīšanās, tā bērns kategoriski atsakās doties prom. Tas izpaužas kā vēl 10 reizes nošļūkšana no kalniņa, turpināšana spēlēties vienkārši ignorējot vecākus, pat nepaskatoties virsū, kad runāju. Beigās vienkārši bērnu paņem opā un raudošu aiznesu. Pēdējais gadījums vispār bija "kronis visam", kad bērns sāka bēgt projām, lai tikai paliktu. Jāsaka, ka pilnīgi nekad nav gana. Pat pēc divu  vai vairāk stundu rotaļāšanās negrib doties projām.

Cik esmu redzējusi citus bērnus, tad man tāds vienīgais. Citiem mamma pasaka ejam, un viņi smuki aiziet, bet mums vienmēr tas viss beidzas ar kaut kādu cirku un traci. No vienas puses protams gribas, lai bērnam ir prieks, jo šie rotaļlaukumi ļoti patīk, bet no otras puses tā promiešana un doma par to jau vien man uzdzen galvas sāpes.

Lūdzu dalamies pieredzē!

mamma88 mamma88 23. Mar 2017, 16:11

Noteikti pirms došanās turp izmetīsim kādu kārtīgu apli.

mamma88 mamma88 23. Mar 2017, 16:09 lauvinja

Paldies par padomu. Šo burkānu metodi esmu piekopusi, un ir bijis arī ok, bet tikai tad ja nav rotaļbiedru. Kolīdz ir bērni ar ko spēlēties tā ni un ni. Bet jācer, ka viss jau būs labāk laikam ejot un paaugoties.

lauvinja lauvinja 23. Mar 2017, 15:53

Plāno un iesaisti bērnu plānošanā - izrunā, ka iesiet uz rotaļlaukumu, izdzīvosieties, bet pēc tam darīsiet kaut ko kopā - iesiet shopingā un bērns drīkstēs izvēlēties kādu augli/jogurtu ko sev vēlēsies/iesiet mājās un būs iespēja zīmēt/līmēt vai darīt kaut ko kas ļoti patīk. Vārdu sakot promiešanai vajag "burkānu".

Pirms iet uz rotaļlaukumu, var izmest palielāku līkumu, lai mazās kājeles piekūst.