Nedēļas nogale tuvojas: kādus pasākumus iesakām apmeklēt?

Nedēļas nogale tuvojas: kādus pasākumus iesakām apmeklēt?

06. Jun 2018, 11:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūnija pirmajā nedēļā pieejami dažādi interesanti pasākumi ārpus galvaspilsētas - piemēram,  grandiozais smilšu skulptūru festivāls Jelgavā! Bet arī aizņemtākajiem Rīgas iemītniekiem būs, ko darīt, neatstājot pilsētu. Kā arī – īpaši rekomendējam izmantot iespēju bērniem un jauniešiem iegūt velosipēda vadītāja tiesības Rīgas Motormuzeja velo nedēļas ietvaros. Lūk, ieteikumi no Kurp.es, kā ar bērniem pavadīt turpmākās dienas:

Rīgas Motormuzeja velo nedēļa (velosipēda vadītāja apmācības un eksāmeni)

Līdz 10. jūnijam

Sergeja Eizenšteina iela 8, Rīga

Vasarās iemīļots pārvietošanās līdzeklis ir velosipēds. Lai braukšana ar divriteni sagādātu ne vien prieku, bet būtu arī droša, Rīgas Motormuzejs no 4. līdz 8.jūnijam aicina bērnus un jauniešus sagatavoties vasarai, apgūstot svarīgākos ceļu satiksmes drošības noteikumus un nokārtojot velosipēda vadītāja teorētisko eksāmenu.

Pirmajā jūnija nedēļā katru dienu motormuzejā tiks organizēti divi teorētiskie velosipēda vadītāja eksāmeni grupās līdz 15 personām. Pirms eksāmena dalībniekiem būs iespēja piedalīties kopsavilkuma atkārtojuma nodarbībā par būtiskākajiem noteikumiem velosipēda vadītājiem. Uz eksāmenu obligāti jāņem līdzi personas apliecinošs dokuments (pase, ID karte, dzimšanas apliecība). Dalība nodarbībā un eksāmens ir bezmaksas.

Lai labāk sagatavotos eksāmenam, iesakām izmantot interneta vietnes berniem.csdd.lv un csnt.csdd.lv.                                              

Apmācības un eksāmenu norises laiki:                                             

1.grupa: 10:30 - 12:30

2.grupa 13:00 - 15:00                         

Ierašanās un reģistrēšanās 15 minūtes pirms grupas sākuma laika. Apmācība un eksāmens – bez maksas. Pieteikšanās zvanot 67025856.  Papildu informācija: www.motormuzejs.lv.

 

Bērnu programma izstādē "Pārnēsājamās ainavas"

7. - 10. jūnijā 10:00-18:00

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs

Lai bērniem ar skolotājiem un ģimenēm palīdzētu kopā iepazīt Latvijas trimdas un emigrācijas laikmetīgo mākslu no Parīzes, Ņujorkas, Berlīnes, Gotlandes un Monreālas izstādē "Pārnēsājamās Ainavas" aicinām uz īpašām aktivitātēm pirmsskolas un skolas vecuma bērnus (1.- 4. klase).

 

Tie, kuri vēlēsies doties ekskursijā ar savu klasi vai bērnudārza grupiņu, satiksies ar mākslas vēstnesi, ar kuru kopā izstaigās ekspozīciju un draudzīgā sarunā uzzinās par izstādē redzamajiem darbiem un ieraudzīs mākslas darbos ieslēptos stāstus.

Ģimenes, kuras kopā ar saviem bērniem vēlas iepazīt izstādi patstāvīgi, var izmantot īpašas darba lapas, kuras atrodamas izstādē uz vietas. Darba lapās ir pieci uzdevumi, kuros iespējams izveidot savu pārnēsājamu saulrietu, uzzināt, kas ir pasta māksla, izpētīt, kā dzīvoja latviešu mākslinieki Parīzē un iepazīt tos, kuri dzīvoja Ņujorkā un dēvēja sevi par "Elles ķēķi". Tāpat šajā piedzīvojumā varēs uzzināt, kāpēc dzejolis var būt mākslas darbs un iztēloties, kā krāsas un mākslas darbus redz neredzīgi cilvēki.

Ekskursiju pieteikšana, rakstot uz ekskursijas@lnmm.lv, T: 67324461

 

12. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Jelgavā

9. un 10. jūnijā

Pasta Sala, Jelgava

Baltijā lielākais smilšu skulptūru parks, kur vienkopus satiekas dinozauri, ziloņi, leduslāči, pērtiķi, kā arī filozofiski un humoristiski tēli. 15 profesionāli mākslinieki no 8 valstīm - Latvijas, Lietuvas Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas - smilšu formas pārvērtīs visiem atpazīstamos tēlos.

12. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla apmeklētājus sagaida ne tikai unikāli tēlniecības mākslas darbi, bet arī plaša kultūras un izklaides programma. Sestdien, 9. jūnijā, par muzikālo priekšnesumu rūpēsies pašmāju iemīļotie mūziķi Aija Andrejeva, Normunds Jakušonoks un L. Tipa orķestris, kā arī grupas "Ilgi" un Grupa "bet bet". Svētdien, 10. jūnijā, apmeklētājus izklaidēs grupa "Jonis" no Lietuvas, "Sudden Lights" un "Jumprava".

Gan sestdienas, gan svētdienas pirmā dienas puse tiks veltīta jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem - būs iespēja apmeklēt izrādes bērniem, kā arī doties rotaļās kopā ar Jelgavas Jauno Teātri un Ādolfa Alunāna Jelgavas teātri. Darbosies arī smilšu darbnīca, kurā bērniem un vecākiem būs iespēja pašiem iejusties tēlnieku ādā un veidot smilšu zīmējumus.

Biļetes Biļešu Paradīze kasēs visā Latvijā un internetā. Līdz 8. jūnijam iepriekšpārdošanā - lētāk. Vairāk informācijas: https://ej.uz/o7c4.

 

Tirgus un galda spēļu darbnīca Kalnciema ielā

9. jūnijā 10:00-16:00

Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgu piepildīs daudzveidīgas vasaras dabas veltes un prātu kutinošas galda spēles lieliem un maziem apmeklētājiem.

Kalnciema kvartāla tirgū pilnā sparā rit Latvijas zemeņu, sparģeļu un rabarberu sezona. Šogad pirmo reizi parādīsies saldie zirņi, ko iecienījuši gan pieaugušie, gan bērni. Savukārt amatnieki priecēs ar vieglām linu kleitām visās pasteļkrāsās. Ja gribat nosūtīt saulainus sveicienus draugiem vai ģimenei, to varēs izdarīt kopā ar oriģinālu vēstuļu izgudrotājiem “Loviletters”.

 

Katra mēneša pirmajā sestdienā Kalnciema kvartālā jaunākās galda spēles piedāvā “Brain Games”, un arī 9. jūnijs nebūs izņēmums. Plkst. 11.00-15.00 darbnīcā tiks padomāts par pašiem mazākajiem apmeklētājiem un arī vecākiem – daudzveidīgās nodarbēs varēs attīstīt reakcijas ātrumu, atjautību un loģisko domāšanu.

Dalība bez maksas.

 

Līdzsvara riteņu pārbrauciens gar Lāčupīti (tēviem ar bērniem 3-6 g.v.) 

9. jūnijā 10:00-15:00

Klapkalnciems, Kolkas ceļš

Šoreiz taisām aktivitāte tēviem un bērniem vecumā no 3-6 gadiem,  kuri prot stūrēt balansa riteni.

Starts: Klapkalnciems, Kolkas ceļš, 300 m aiz Klapkalnciema zīmes pie norādes Lāčupītes dendrārijs

Finišs: Radošā telpa Grašu māja (Apšuciems).

Ekipējums: Balansa ritenis un ķivere. Viss, kas atbilstošs attiecīgās dienas laikapstākļiem. Ūdens un pa ceļam graužamais.

Dalības maksa - 15 eur.

Iesim caur piejūras mežu no Klapkalnciema līdz Apšuciemam, izstaigāsim Lāčupītes dendrāriju un finišēsim Grašu mājās, kur veidosim māla figūras un pagatavosim sev medaļas, ēdīsim zupu un atpūtīsimies pēc ceļa.

Kopējā gājiena distance ~ 3,5 km. Ja līdz 12:00 nebūsim finišējuši - izsauksim evakuatoru, kas mūs veikli nogādās galapunktā.

Būs pieejama arī dežurējoša mašīna, kas varēs palīdzēt nogurušajiem, aizvest tētus ar visiem bērniem atpakaļ pie mašīnām un citādi izlīdzēt. Pieteikties var rakstot uz gatis.zamurs@tevi.lv.

 

Radošā nodarbība bērniem "Es kā mākslinieks!"

9. jūnijā 11:00-13:00

Rīgas mākslas telpa

Koncertizstādes “Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…” ietvaros izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notiks izglītojoša un radoša nodarbība bērniem “Es kā mākslinieks!”. Nodarbības laikā tiks attīstīta audiovizuālā uztvere, kā arī notiks iepazīšanās ar Ilmāra Blumberga mākslu bērniem pielāgotā veidā.

Nodarbībā profesionāls pedagogs bērnus iepazīstinās ar tēlotājmākslu un mākslinieka Ilmāra Blumberga daiļradi, pārrunājot tajā izmantotos tēlus un simbolus, kā arī aicinot bērnus radīt pašiem savus mākslas darbus. Bērniem būs iespēja radoši darboties, iedvesmojoties no mūzikas un attīstot audiovizuālo uztveri. Nodarbība “Es kā mākslinieks!” ir tematiski saistīta ar izstādi – Ilmāra Blumberga daiļradi un viņa saistību ar kora “Kamēr…” koncertu grafisko noformējumu. Dalības maksa - 7 eiro (nodarbībai nepieciešamie materiāli un darba apģērbs iekļauti cenā). Bērnu vecāki šajā laikā ir laipni aicināti atstāt savas atvases pedagogu uzraudzībā un baudīt izstādi.

Nodarbībās vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikt dalībnieku savlaicīgi pa tālruni 67026726 vai rakstot uz makslastelpa@riga.lv.

 

Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde bērniem "Zīmē un rīmē"

Līdz 31. oktobrim 10.00‒18.00 (svētdienās, pirmdienās ‒ slēgts)

Aspazijas māja, Jūrmala

Aicinām apmeklēt Alberta Kronenberga (1887‒1958) interaktīvo izstādi “Zīmē un rīmē”. Izstādē bērni un vecāki aicināti priekpilni spēlēties ar vārdiem un bildēm, darboties ar interaktīviem objektiem, kā arī iemūžināt jautrus foto mirkļus, iejūtoties mākslinieka radītajos tēlos.

Ieeja bez maksas.

Izstādei radīti interaktīvi objekti – miniatūrs karuselis, kas veidots Kronenberga grāmatas “Sprunguļmuižā gadatirgus” stilistikā, trīs dimensiju ilustrāciju grāmata ar grāmatas “Mazais ganiņš un viņa brīnišķais ceļojums” motīviem un digitāli iedzīvināta grāmata “Zelta laiki” ar aktiera Zigurda Neimaņa ierunātu tekstu. Izstādē iekārtota darbošanās zona, kur zīmēt, rīmēt, krāsot, lasīt, sacerēt dzejoļus un minēt mīklas.

Izstāde tapusi Latvijas simtgadē, izceļot Kronenberga nozīmīgo ieguldījumu Latvijas kultūras attīstībā. Mākslinieku Annas Vanagas, Agneses Rutkovskas, Martas Laures, Artūra Lāča, un Viviannas Marias Stanislavskas radītā ekspozīcija bērniem un jauniešiem palīdzēs labāk izprast savas tautas pagātni un vispārcilvēciskās vērtības - labestību, vienkāršību, godīgumu un asprātību.

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē http://kurpes.lv/pasakumi/berniem!