Neapdomīgie vecāki.

Neapdomīgie vecāki.

03. Nov 2013, 00:12 čabule čabule

Vīram uz dzimšanas dienu kā pārsteigumu uzdāvinājām biļetes uz moto freestyle sacensībām, kas notika Arēna Rīga. Pārsteigums bija arī tas, ka līdzi gāju arī es. Mums ir meitiņa, kurai tajā brīdī bija bez dažām dienām mēnesis, tāpēc sākumā likās, ka es jau nu noteikti neiešu, bet radiniece mani pierunāja un pieskatīja uz pāris stundām mūsu mazo dārgumu- par to gan nav stāsts, stāsts būs par pašu pasākumu Arēnā.

Sāksim jau ar to, ka trokšņu līmenis šajā pasākumā bija milzīgs. Taures kā hokejā, moto rūkoņa, skaļa mūzika. Kāds tehniskais darbinieks priekšā sēdošajiem bērniem izdalīja ausu aizbāžņus, bet pārējiem? Bērni tur bija visdažādākajos vecumos sākot jau no trīsgadniekiem , kas sēdēja vecākiem klēpjos un vēroja motociklistu trikus. Mans uzskats ir tāds, ka vecākiem, vedot bērnus uz šādiem pasākumiem būtu pašiem jāparūpējas par to, lai bērnu dzire neciestu. Pasākuma organizatoru labais nodoms arī pamatīgi izgāzās- ausu aizbāžņus taču varēja dalīt visiem mazajiem jau pie ieejas. Nedaudz biju neizpratnē, bet par to vēl man nebija tik liels šoks kā par to , kas notika pārtraukumā. Tātad- pārtraukumā aizgāju līdzi vīram uz pīpētavu. Pati gan nepīpēju un apzinos pasīvās  pīpēšanas sekas , bet šoreiz vienkārši sanāca aiziet. Tad nu runamies un pēkšņi mums blakus nostājas pāris. Pavisam parasts pāris- ja vien uz pīpētavu nebūtu paņēmuši līdzi savu aptuveni 5 gadus veco puiku. Nu FUJ! Es diezgan skaļi izteicu repliku, ka tagad jau būs jāsastāda visiem pīpētājiem protokoli par pīpēšanu bērna klātbūtnē. Sieviete saprata un aizgāja. Pēc tam ieraudzīju vēl pāris bērnis tajā pīpētavā. Nu vai tiešām jāņem bērns līdzi uz tādu vietu? Pretīgi.  Daži vecāki vispār laikam ar galvu nedomā. Varbūt es arī nebūtu ievērojusi, ja kāds tēvs pieturā blakus savam bērnam pīpētu, bet norobežotā laukumā, kur saspiedušies stāv vairāk kā 100 cilvēki un kūpina, bērnam nav īstā vieta.

Ko jūs domājat par bērnu vešanu uz šādiem - skaļiem- pasākumiem? Par pīpētavu nemaz nejautāšu- tāpat ir skaidrs ka tas ir pat ļoti neapdomīgi. 

cecii cecii 03. Nov 2013, 23:01 princesemince

tieši manas domas. Tur arī respiratoru prasās, ne tikai austiņas.

princesemince princesemince 03. Nov 2013, 10:39

Trokšņu līmenis mani šajā pasākumā satrauc vismazāk. Kādēļ es ar savu bērnu to neapmeklēju - izplūdes gāžu dēļ. Ļoti labi zinu, kā tas ir no močiem brīvā dabā, bet slēgtā telpā...