Nakts pavadīta ar temperatūru

Nakts pavadīta ar temperatūru

11. Feb 2018, 09:01 FejuFeja FejuFeja

Katra reize, kad saslimst bērns, viņa vecākiem ir liels pārdzīvojums. Neatkarīgi no tā, vai bērniņam ir tikai gadiņš, vai jau lielais cilvēks ir izveidojis pats savu ģimeni. Tiesa, jo mazāks bērniņš, jo uztraukums par veselības nebūšanām pie katra mazākā nieka lielāks.

Šo nakti esmu pavadījusi sēžot gultā un aijājot mazo Fejiņu. Meitenei vakar pirms gulētiešanas uzlēca temperatūra līdz 38, kura pēc brīža nokritās. Tā kā pirms tam Fejiņa bija cīnījusies ar miega niķīšiem, nodomājām, ka temeperatūra pacēlusies no kliegšanas. Taču, kad pēc aptuveni stundu gara miega meitiņa pamodās ar lielu raudāšanu, sapratu, ka labi nebūs. Ir temperatūra.

Tā nu visu nakti mazā ir pavadījusi ar temperatūru 38+ un raudāšanu, kura mitējās vien tad, kad aijāju mazo uz rokām vai nēsāju pa istabu. Arī sen zināmais paņēmiens mazulīti nomierināt, gulēšanas laikā piedāvājot zīst, nenostrādāja. Jā, pieniņu Fejiņa bija gatava zīst, bet tikai esot mammai uz rokām.

Izrakāju visu savu zāļu kastīti pārliecībā, ka mājās ir svecītes pret temperatūru, taču izrādās, ka nekā. Tagad būs mācība, ka arī šīs zāles, līdztekus caurejas un pretsāpju tabletēm, ir jāpievieno obligātajam mājas aptieciņa sastāvam.

Smaga, negulēta nakts, kuras laikā es gan nemeklēju Googlē potenciālās diagnozes, bet tā vietā ik pa brīdim prātoju, vai nevajadzētu braukt uz bērnu slimnīcu. Bet no otras puses – būtu nedaudz muļķīgi traukties uz slimnīcu un tur pateikt: “Sveiki! Manam bērnam ir temperatūra,” zinot, ka slimnīca paredzēta daudz nopietnākām saslimšanām.

Loģiski, ka prātā visu laiku pārliku, kas varētu būt pie vainas pēkšņajai temperatūrai. Jau apsvēru domu, vai bērns nav ticis pie kādas baterijas (patīk man iztēloties vienmēr to ļaunāko), taču tad sevi sapurināju, jo sapratu, ka tās ir tikai manas iedomas, jo mums mājās nav rotaļlietu ar baterijām, savukārt visas sadzīves lietas, kuras tās satur, ir noliktas tālu no bērnu acīm. Taču kas tad vainojams pie temperatūras? Klepus? Hm... pēdējā cerība, ka varbūt zobi, jo pirms pāris nedēļām Fejiņa bija niķīgāka dēļ tā, ka sapampušas smaganas, varbūt zobiņi šonakt atraduši ceļu tām cauri, tāpēc mazajai dāmai pārdzīvojumi un sāpes.

Skatos uz savu mazo meitēnu, kurš beidzot pret rītu iemiedzis, un tik ļoti gribas visas viņas sāpes un smagumus paņemt sev.

 

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 11. Feb 2018, 14:32

Lai mazajai veselība 😉
Es savam mazajam pret temperatūru dodu "Zviedru rūgto" (sajaucu tējkarotītē ar ūdeni - pilienus pilina tik, cik bērnam gadiņi), līdz šim ļoti labi palīdzējis - mana mamma pati šo uzlējumu taisa, tad nu visiem saviem bērniem sadevusi, lai stāv plauktiņā 😀 viņš arī labi palīdz pret vēdera sāpēm (pašai nācās piedzīvot) 😉