Nakts klepus

Nakts klepus

16. Jan 2017, 10:06 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Pa dienu dēliņš jūtas labi, ir omulīgs, labprāt nododas rotaļām, bauda pastaigas. Saldi iemieg uz nakti, bet ap pusnakti bērnam sākas klepus lēkme un ilgst no pusstundas līdz divām stundām. Bijām uz konsultāciju pie ģimenes ārsta ar šo problēmu, viņa izklausījās mazo, plaušās viss kārtībā un viņa izvirzīja divus iespējamos cēloņus:

1. Alerģiska reakcija, jo tas esot diezgan izplatīts klepus iemesls. Reakcija var būt  uz dzīvnieku spalvām vai veļas mazgājamais pulveris, ar ko mazgāju bērna gultasveļu. Tagad cenšamies kaķi bērnistabā neielaist, ja nekas nemainīsies nomainīsim veļas pulveri, kurš paredzēts jūtīgai ādai un bez smaržvielām.

2. Sauss gaiss-daktere saka, ka  apkures sezonas sākšanos dzīvokļos vienmēr gaiss kļūst sausāks. To elpot nav patīkami, un miega laikā žūst arī gļotāda, tas, protams, var veicināt arī sausa klepus parādīšanos.  Lai atrisinātu šo problēmu, uz nakti var sakārt uz radiatoriem slapjus dvieļus vai iegādāties gaisa mitrinātāju. 

Lēnām meklēsim cēloņus, lai palīdzētu mazajam, jo tas viņam ir ļoti apgrūtinoši.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 09. Mar 2017, 12:03

Tā arī šis klepus beidzās nemanot un iemeslu tā arī nenoskaidrojām.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 16. Jan 2017, 14:08

Laikam mums atkārtoti jāaiziet pie dakteres parunāt par šo tēmu.

mamma27 mamma27 16. Jan 2017, 11:59

Nu mums ar traks klepus.Bērniem saklausit ko grūti.Dabūjam taisi rengenu,jo dr. bail ka pneimonija.Šodien būs rezultāti.

Ilvija82 Ilvija82 16. Jan 2017, 10:27

Sveika! Raineram arī bija nakts klepus, bet izrādījās, ka viņam bija piepampušas mandeles, kas to izraisīja. Izdzērām antibiotikas un nu viss kārtībā, tas bija vasarā.