Nakts bez autiņbiksītēm - sveiks, podiņ!

Nakts bez autiņbiksītēm - sveiks, podiņ!

09. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums bieži jautā par podiņmācību, un, iespēju robežās, atbildam uz visiem jūsu iesūtītajiem jautājumiem.

"Dēliņš jau trešo nakti guļ bez autiņbiksītēm. Vai tā ir pazīme, kas liecinātu, ka drīz viņš atvadīsies no tām? Zēnam ir 2 gadi un 3 mēneši.". Padomus sniedz psiholoģe Alika Sorokina.

Pirms sākt sēdināt bērnu uz podiņa, jāpārliecinās arī par to, vai ir citas pazīmes, kas liecinātu par viņa gatavību podiņmācībai:

Pirmā – bērns apguvis visas motorās iemaņas, rāpo, sēž, labi un patstāvīgi staigā - ko visdrīzāk bērns divu gadu vecumā prot.

Otrā – bērns mostas no rīta un pēc diendusas ar sausām autiņbiksītēm.

Bet, piemēram, a bērns pēc nakts pamostas sauss, un, savukārt, pa dienu atsakās lietot podiņu, tad, principā, viņš  ir gatavs pašam podiņmācības sākumam. Tikai jāņem vērā, ka šis process aizņems zināmu laiku un vecākiem jāapbruņojas ar pacietību. Pat, ja ir gatavības pazīmes, tas nenozīmē, ka bērniņš nu ir gatavs pats visu saprast, piecelties, iet un lietot tikai podiņu.

Gatavam jābūt ne tikai bērnam, bet arī vecākiem! Un ne tikai vecākiem, bet arī visiem pārējiem, kas dzīvo kopā ar mazuli. Jo šajā procesā jāiesaistās ir visiem ģimenes locekļiem.

Vecākiem jāsaprot, ka pieradināšanai pie podiņa vajadzīgs laiks, jārēķinās ar to, ka "avārijas" vēl būs. Tātad - ja vecāki ar to rēķinās, to jau var nosaukt par viņu daļēju gatavību šim procesam.

Veiksmi jums!

Māmiņu Klubs