Mūzikas terapija

Mūzikas terapija

15. Mar 2017, 08:09 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Šoreiz vēlos padalīties iespaidos par mūzikas un mākslas terapiju. Vaivaros par šo lietu guvu pirmo iespaidu. Arī pirms dēliņa piedzimšanas zināju par mūzikas pozitīvo iedarbību un jau grūtniecības laikā klausījos klasisko mūziku, dēliņam katru vakaru dziedu šūpuļdziesmiņas un reizēm kopā nodziedam kādu bērnu dziesmiņu. Pirms tam tikai biju dzirdējusi, ka ir tāda mūzikas terapija, bet neko plašāk par to nezināju.  Par cik dēliņam šī terapija ļoti iepatikās, tad esam nolēmuši meklēt mūzikas un mākslas terapeitu savā pilsētā, lai šo jauko terapiju turpinātu. Terapijas laikā mazais klausījās mūziku, pats radīja skaņas uz dažādiem instrumentiem (uz sintezatora, ksilofona, bungām). Šī terapija palīdz attīstīt lielo un smalko motoriku, roku un acu koordināciju, māca klausīties. Ko dēliņš ir ieguvis no šī īsā terapijas kursa (4 reizes)? Ir sācis daudz saprotamāk runāt, ir iemācījies izteikt savas sajūtas. Ir mazinājusies trauksmes sajūta un nekontrolējamās emociju izpausmes.

Lai gan mūzikas terapija Latvijā ir jauna nozare, tomēr ir pirmie mūzikas terapeita kvalifikāciju ieguvušie speciālisti, kas sekmīgi strādā izglītības, sociālās un veselības aprūpes iestādēs un ir jau ieguvuši speciālistu un vecāku atzinību par mūzikas terapijas iespējām palīdzēt pie dažādiem traucējumiem un saslimšanām. Mūzikas terapija nav brīnumlīdzeklis, bet tomēr tā spēj „piekļūt” cilvēkam varbūt pa kādām citām „durvīm” – radošām, neapdraudošām, sasniedzamām. Vēlētos, lai mūzikas terapija Latvijā varētu attīstīties un kalpot cilvēkiem. 

20170315080920-44685.jpg

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 15. Mar 2017, 12:30

Dēliņam tagad trīs ar pus gadiņi. Manuprāt, vecumam nav robežu. Ja vien ir interese un vēlmes darboties, tad aiziet. Vienīgais maksa par seansu, priekš mana maciņa, ir iespaidīga, - 25 Eiro.

Klintasmamma Klintasmamma 15. Mar 2017, 11:38

Izklausās ļoti labi! Cik vecs Jums ir puika? Meitiņai ir 1,5 gadi, labprāt šo pamēģinātu, taču baidos, vai nav par jaunu vēl.