Mūsu rotaļu stūrītis...

Mūsu rotaļu stūrītis...

17. Mar 2018, 16:56 Edgars321 Edgars321

 

Vēlamies padalīties ar savu stāstu par mūsu meitiņas rotaļu vidi mūsu mājās.

Šobrīd rotaļu stūrītis ir iekārtots viesistabā, dažas rotaļietas atrodas arī mūsu guļamistabā. Rotaļu stūrītis ir izveidojies pats no sevis – tā īpaši nebija domāts kam tur noteikti būtu jābūt. Rotaļu stūrītis no pārējās telpas ir nodalīts ar puzles paklājiņu, kur atrodas neliels baseins ar bumbām, plauktiņs mīkstajām rotaļlietām un grāmatām, mantu kaste, improvizēta gultiņa lellēm un atīstošās rotaļlietas.

                Ar mikstajām mantiņām cenšamies neaizrauties (visiem draugiem ir pateikts, lai nedāvina- jo jau ir sakrājies prāvs pulciņš.  Dāvinātas, atdotas un iegūtas dažnedažādās akcijās).

Brīvi pieejamas ir arī grāmatiņas (ne visas, jo citām ir plānas lapas – ātri tiktu sakostas un saplēstas – tās skatamies kopā).

                Mazajai augot ir doma iekārtot atsevišķu istabu, kur par istabas izskārtojumu ir padomāts jau iepriekš kā un kur  viss tiks novietots, smeļoties idejas  dažādās interneta un TV platformās.  Šobrīd daļa rotaļlietu (kas apanīk) ik pa laikam ir noliktas uz kādu laiku malā. Un vēlāk tiek iedots atpakaļ spēlēties – vecās rotaļlietas atkal viņai liekas interesantas un saistošas.  Vismaz uz kādu brīdi.

                Rotaļietu kārtošana pagaidām notiek diezgan vienpersonīgi – mammas izpildijumā, bet pēdējā laikā sākam mācīties, ka katrai lietai ir sava vieta.  Mantas tiek pārsvarā kārtotas vakaros, bet ja arī pa dienu tiek sataisīts liels bardaks, tad arī tiek viss sakārtots.