Mūsu rotaļu laukums

Mūsu rotaļu laukums

06. Mar 2018, 15:55 ZaneRaksta ZaneRaksta

Mūsu mazās princeses (8 mēneši) rotaļu stūrīts ir iekārtots viesistabā. Tur arī pavadām visvairāk laika. 

Rotaļu stūrīts (drīzāk gan laukums) izvedots iedvesmojoties  no K.Hēlas padomiem, jo, kā jau liela daļa vecāku, pirms dzemdībām apmeklējām viņas nodarbības un burtiski iemīlējāmies viņas skatījumā uz to kā bērnam būtu jāļauj izzināt šo pasauli. 

Tā nu, kad mazā sāka velties, sagādājām viņai pašai savu lielo paklāju. Lai visa nebūtu par daudz, rotaļas grupējam 4 stūros un liekam tās uz pamperu pakām, kurpju kastēm. Kopā mazajai pieejamas 4-6 rotaļlietas. Noteikti nesmādējam dažādus saimniecībā noderīgus priekšmetus. Šobrīd topā ir burku vāciņi. 

Mantiņas, protams, visbiežāk jākārto man. Daru to ik pa laikam. Kamēr mazā vienā stūrī spēlējas, piemēram, ar koka puzli, fiksi salieku atpakaļ bļodiņā izbārstītos burku vāciņus, lai pēc brīža mazā peciņa atkal var veikt savu revīziju. 

Mūsu meitiņa ir dikti aktīva un grib skriet pa priekšu laikam. Pusgadā jau sāka rāpot un neilgi pēc tam celties kājās, tāpēc maksimāli cenšamies panākt to, lai viņai uz zemes interesanti, un būtu ilgāks rāpošans posms. Pagaidām tas arī izdodas. Tomēr kaut kad arī pienāks staigāšanas brīdis un tad jau atkal nāksies pieiet lietai radoši, padarot vidi interesantu tieši staigātājam. Mūsu laikos tas ir vienkāršāk, jo ir daudzas iespējas smelties idejas internetā - kaut vai tepat Māmiņu kluba mājaslapā.