Mūsu piedzīvojumu turpinājums SKRIVANEK nometnē un galvaspilsētas iepazīšanā.

Mūsu piedzīvojumu turpinājums SKRIVANEK nometnē un galvaspilsētas iepazīšanā.

04. Aug 2014, 16:04 nosiguldas nosiguldas

Nākošā dienā mēs jau bijām sagatavojušās un brokastojām vilcienā. Kad ieradāmies nometnē Katrīnei mamma vairs nebija vajadzīga. Nedēļas garumā katru rītu braucām kopā uz Rīgu un vakarā atpakaļ.

20140804115536-21673.jpg

Nedēļas garumā, Katrīnei bija visdažādākās nodarbes. Vienā dienā viņa gatavoja sev princeses kroni, bet citā vēdinājās ar vēdekli. Caur rotaļu iemācītos angļu valodas vārdiņus viņa atkārtoja neskaitāmas reizes un mācīja angļu valodu visai ģimenei.

20140804115618-39014.jpg

Ja ir iespēja doties uz  SKRIVANEK  organizētajām nometnēm, tas ir tā vērts, noteikti iesaku izmēģināt,

 

Kad beidzās mūsu abu darbadiena varēja sākties ekskursijas pa mūsu galvaspilsētu.

Vesels notikums bija brauciens ar tramvaju vai trolejbusu un kamēr viņa beidzot saprata kāda ir atšķirība , kuram transportlīdzeklim ir vadi bet kuram ir vēl klāt sliedes. Mēs daudz staigājām ar kājām, lai pēc iespējas Katrīne varētu iepazīt Rīgu. Tagad, kad viņai ir jau seši, viņa pastaigu pa Vecrīgu vai pa Vērmaņdārzu uztver daudz savādāk. Es uzskatu, ka  ir labi, ja bērnam ir iespēja redzēt daudz un dažādas vietas, bet visam ir jābūt atbilstošā vecumā. Tāpēc muzeju apmeklējumus es atlieku uz vēlāku laiku. Tad, kad viņa sapratīs, kur viņa ir atvesta un ko šī ekspozīcija nozīmē.  Gribu ieteikt māmiņām, kas uz Rīgu mazuļus ved reti tāpat kā es, Ir vērts atbraukt vienkāršā pastaigām jo Rīga ir interesanta, katrā parkā ir bērnu laukumi.

Neaizmirstams pasākums ir brauciens ar kuģīti vai veco labo pastaigu tramvaju.

 

 Katrīnei ļoti patika dažādās strūklakas.  

 

Par pusdienošanas iespējām, gribu teikt, ka centrā ir vairākas vietas, kur var nedārgi un garšīgi paēst. B. Upīša ielā ir pankūkotava un ļoti garšīgus un siltus pīrādziņus var atrast blakus Leļļu teātrim. Nopietnākas pusdienas mēs gan baudījām jaukā mazā kafejnīciņā Klijānu ielā ( Policijas ēkā).

Pēc piedzīvojumiem pilnas dienas, Katrīne vilcienā aizmiga dziļā miedziņā un no vilciena bija nesama, bet tas bija tā vērts. Tā bija emocijām bagāta nedēļa un labi pavadīts laiks mums abām.

p.s. ar nožēlu jāmin, ka pēdējie 3.foto ņemti no interneta jo ar pašu bildītēm sanāca problēma.