Mūsu LIELAIS vasaras sasniegums :))

Mūsu LIELAIS vasaras sasniegums :))

08. Jul 2017, 11:18 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

Mūsu šīs vasaras Lielākais sasniegums.... JĀĀĀ - tā ir SĒDĒŠANA! Šajā vasarā Raiens pats iemācījās apsēsties no rāpošanas pozīcijas :) Pavisam drīz Raienam jau būs gadiņš. Viņš iemācījas rāpot, kad viņam bija pilni 7 mēneši (tuvojoties astotajam mēnesim), bet apsēsties no rāpošanas pozīcijas iemācījās krietni vēlāk - pilnos 10 mēnešos (tuvojoties vienpadsmitajam mēnesim). Visu šo laiku, kad viņš gribēja apsēsties, viņš pierāpoja pie kāda lielāka priekšmeta, pieturoties pie tā, piecēlās kājiņās un tad, krītot uz dupša, apsēdās, bet pārsvarā viņš darbojās, ieņēmis rāpošanas vai guļus (uz punča) pozīciju :)
Pirmo reizi no rāpošanas pozīcijas apsēdās, kad bijām ciemos pie mammas, es ievēroju, ka viņš pats apsēžas, bet viņš to izdarīja tikai vienu reizi, šķita, ka viņam tas nelikās nekas īpašs un sanāca nejauši.. Pēc tam viņš tajā dienā vairs neapsēdas tādā veidā. Bet nākamajā dienā, kad aizbraucām mājās, viņš jau pats pamanīja, ka var apsēsties no rāpošanas pozīcijas un to dara pats - tad arī ik pa laikam sāka savā nodabā darboties - parāpoja, tad apsēdās, tad atkal parāpoja un apsēdās. No malas izskatījās, ka viņš šo procesu izbauda, ka ir gandarīts, ka ir iemācījies šādu kustību :)
Šī sēdēšana jau bija tikai laika jautājums, jo viņš šad un tad svērās uz sāniņiem, ieliecot kājiņas, bet līdz galam vienalga neapsēdās, kaut kā nevarēja to savu svariņu pareizi pārnest, lai ieņemtu sēdus pozīciju, bet mēs arī nekādā veidā nestimulējām Raiena ātrāku apsēšanos, nerādījām, kā tas jādara, vienkārši gaidījām, kad viņš pats to sapratīs, un tā arī notika... :) Nu jau sēdēšana viņam ir neatņemama dienas kustību sastāvdaļa, bez tās nu vairs nekādi, viņš sēž visur  - peļķēs, smiltīs, uz paklāja, uz krēsla utt. ... Tad, kāpēc gan neizmēģināt tagad pasēdēt uz pufa, he he? Tur taču ir tik mīksti un forši sēdēt! :)))

20170708111438-58680.jpg

20170708111300-31058.jpg

20170708110948-19481.jpg