Mūsu ģimenes mīlestības valodas: apliecinājuma vārdi...

Mūsu ģimenes mīlestības valodas: apliecinājuma vārdi...

13. Sep 2015, 15:25 laurlapa laurlapa

Lai cik liela mīlestība būtu pret savu otro pusīti, bērniņa piedzimšana ģimenē ienes vēl lielāku mīlestību. Tā vismaz ir noticis manā ģimenē. 

Tomēr man atšķirībā no citām ģimenēm un vecākiem ir citādāks skatījums un pieredze uz mīlestības vērtībām attiecībā pret bērnu sakarā ar to, ka mans bērniņš ir piedzimis ar retu slimību. Tādās dzīves situācijās pilnībā mainās skatījums uz dzīvi, ģimeni, bērniem un dažādām lietām. Tikai tad cilvēks apzinās, cik patiesībā liela var būt mīlestība pret bērnu un,cik daudz ir gatavs atdot no sevis, lai bērniņš tikai dzīvotu. 

Tā kā liktens lēmis, ka mūsu ģimenei jādzīvo tikai šodienai, neorientējoties uz nākotni, tad mēs to arī darām, jo nezinām ko rītdiena vai katra nākamā diena nesīs. Līdz ar to mūsu bērns, no mums vecākiem, apliecinājuma vārdus : es tevi mīlu; mamma tevi mīl,tētis tevi mīl... dzird katru dienu vairākas reizes. Un ziniet: šie vārdi reāli darbojas, pirmkārt, bērns ir dzīvespriecīgs, jo jūt mūsu mīlestību; arī spēlējoties ar mantām - izmanto mīlestības valodu, samīļojot mantas;otrkārt, bērna veselība uzlabojas. Es ticu, ka mīlestība arī ārstē.

Apliecinājuma vārdi noteikti ir mūsu ģimenes mīlestības valoda gan attiecībā pret bērnu, gan otro pusīti. Tie tiek izrunāti gan klātienē, gan telefoniski (kad otra pusīte atrodas darbā).

Mūsu ģimene daudz izmanto arī atbalsta vārdus un izsaka atzinību: bērnam, piem.par kādu labi izdarītu darbiņu - tiek teikts malacis, mamma priecājās, tētis priecājās, ka tu tā izdarīji. Otra pusīte manā ģimenē tiek maksimāli atbalstīta gan uzsākot kādu jaunu darbiņu, gan pieņemot nopietnus lēmumus.

Mūsu ģimene attiecībās izmanto arī slavēšanu un prot noformēt arī lūgumu. 

Katrā ziņā, mēs dzīvojam šodienai, cik mīļi vien varam un protam.