Mūsu ģimenes mīlestības valoda: pieskārieni

Mūsu ģimenes mīlestības valoda: pieskārieni

05. Oct 2015, 15:23 laurlapa laurlapa

Pieskārieni noteikti ir mana mīlestības valoda, kuru izmantoju savā ģimenē. 

Attiecībās ar mīļoto patīk atrasties ķermeniski pēc iespējas tuvāk- noskūpstīt no rīta, kad otra pusīte iet uz darbu vai pārnāk no darba, apskaut...piespiest sev tuvu, tuvu klāt, glāstīt matus, seju brīžos, kad otra pusīte sagurusi pēc darba vai nomākta. Patīk sarīkot romantiskus vakarus kā randiņus - ar vakariņām sveču gaismā, glāzi vīna, sarunām...un, protams, glāstiem, skūpstiem, masāžu...patīk, kad otra pusīte baudot vakariņas pieskaras man vai lūkojas cieši acīs, kas izstrāvo mīlestību. Mēs mēdzam arī mājās padejot sajūtot viens otra maigumu. Tāpat arī sabiedrībā mums ir pašsaprotama pieskārienu valoda, skūpsti, maigums. Dažbrīd esot kopā ar draugiem izbrīna, cik citi pāri var būt vēsi viens pret otru, it kā maigumu nepazīdami un pārņem jautājums, kāpēc tādi pāri vispār ir kopā, kas viņus saista? Mūsu ģimenē ir citādāk, mēs otru pusīti ļoti mīlam, tāpēc tā mīlestība izstrāvo arī sabiedrībā maiguma veidā, ka citi no malas var noraudzīties, cik mēs mīlīgi kopā - vienmēr saķērušies, rokās sadevušies, maigumu izrādīdami. 

Mani vecāki man izrādīja maz maiguma, pieskārienu, nebija jau tā, ka pavisam nemaz, bet man pietrūka - gribējās daudz vairāk, jo citiem bērniem bija vairāk. Toties tagad man ir tā iespēja šo trūkumu labot, mācot savam bērnam maiguma lietas. 

Komunikācijā ar bērnu nepārtraukti "apberu" ar maigumu, pieskārieniem, bučiņām, galviņas glaudīšanu - gan it kā pārtraucot spēlēšanos, gan kad bērns ir pelnījis uzslavu vai kašķējas. Un, protams, pirms un pēc gulēšanas ar vīru dodam bērnam bučiņas, masējam kājiņas, muguriņu, turam rociņu vai kājiņu pirms iemigšanas, pūšam puncītī pēc vannošanās, samīļojam rokās cieši piespiežot sev klāt. Maksimāli daudz arī bērniņu ņemam rokās, kad naktī ieraudās, protams, ar vīru uz maiņām, bet parasti jau pamostamies abi kopā un tad kopā arī ucinam un mierinam bērniņu, nebaidīdamies izlutināt, bet gribot bērniņam sniegt pēc iespējas vairāk maiguma un mīlestības. 

Ikdienā šīs, no mums vecākiem, saņemtās maiguma lietas var redzēt kā darbojas uz bērnu: bērns savām spēļmantiņām dod bučiņas, glāsta, klēpī šūpina, apskauj un piespiež sev cieši klāt. Tāpat arī pret mammu un tēti, bērns izturas maigi, noglauda, pienāk iedod bučiņu, apskauj cieši, jo cieši. 

Patiešām liela mīlestība izstrāvo caur pieskārieniem un maigumu. 

20150903161328-96959.jpg