Mūsu decembra atklājumi

29. Dec 2017, 16:15 Klintasmamma Klintasmamma

Lai arī decembris pagājis vienā skriešanā, vēlos padalīties ar dažiem atklājumiem, kas mums ar meitiņu šajā mēnesī ir likuši smaidīt, dziedāt vai patikā aplaizīt lūpas. Varbūt kaut kas noder arī jums:)

- Zvaigzne ABC atlaižu grozs un internetveikals bija īsts glābiņš dāvanu meklējumos. Bijām tur 3 reizes, katrā nopērkot vismaz 7 grāmatas arī meitiņai. Grāmatu veikali viņas izklaižu vietu sarakstā sen jau ir uzvarējuši cīņā ar tādiem milžiem kā CityKids vai Abrakadabra, mazā pētniece labprāt pēta, izvēlas un ļoti labi zina, ko tieši grib, lai mamma lasa. Patīkami, ka internetveikalā to visu var iegādāties ar 10% atlaidi, bet veikalos klātienē var papētīt atlaižu grozu, kur grāmatām ir ļoti lielas atlaides. Ir ne tikai lasāmgrāmatas, arī uzlīmju, krāsojamās, ar skaņām. Piemērs - http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/96341-trakie_tuni_10_skanu_efekti.html maksā vien 1 EUR, jo rakstīts, ka nestrādā baterija, taču mums viss strādā (un neuzskatu par grūtu ielikt bateriju vēlāk, ja arī tā nestrādās), skaņa tikai ir nedaudz klusināta (kas priecē, jo uzskatu, ka lielākā daļa bērna skanošo mantu ir pŗāk skaļas). Parasti šādas grāmatiņas esmu pirkusi par 10 un vairāk EUR, tāpēc patiess prieks par šo atradumu.

- Šarlotes slimnīcas peldbaseins. Lai arī esmu dzirdējusi, ka tajā esot pārāk auksts, nolēmām izmēģināt un esam sajūsmā. Peldēšanas nodarbības bērniem, ks vecāki par 2 gaiem notiek lielajā baseinā, kur parasti ir 2-3 citas māmiņas ar bērniem, tāpēc vietas pietiek katram peldētgribētājam. Uz vietas ir arī daudz dažādu bumbu, "makaronu", riņķu un citu baseinā izcili noderīgu, bet man nezināmos vārdos nosauktu priekšmetu. Fizioterapeite ir jauka, saprotoša, zinoša, cenšoties sadraudzēties r katru mazo peldētāju. Viņa iedrošina, pamāca, pastāsta un patiesi izbauda komunikāciju ar bērniem.

- Šarlotes ielas eko veikaliņš (Šarlotes ielā 6). Pēc kārtīgas peldes baseinā nu jau par tradīciju kļuvusi iepirkšanās Šarlotes ielas veikaliņā. Kamēr mamma izvēlas gardumus, bērni var pazīmēt speciāli iekārtotā stūrītī pie galdiņa, vai arī atpūsties, sēžot lielajā, mīkstajā krēslā. Ja tomēr mazie grib piebiedroties, tad šeit itin neviens nerājas par to, ja kaut kas netīšām nokrīt vai tiek paņemts no plaukta kārtīgi izpētīt. Te var tikt gan pie našķiem bērniem (pat meitiņa ar daudzajām nepanesībām var atrast sev ļoti daudz veselīgus gardumus), gan gardumiem vecākiem, kā arī šampūniem, ziepītēm un citiem labumiem. Noteikti iesaku ielūkoties! 

- "Jāņoga" Cēsīs. Pēc jaukas dienas Cēsu puses Trusīšos un Zinoo, lūdzām, lai Zinoo darbiniece iesaka kādu jauku vietu izcilai maltītei Cēsīs. Mums ieteica 2, no kurām viena bija ciet, bet otras ēdienkartē nebija itin nekā garšīga, tāpēc paļāvāmies uz Tripadvisor atsauksmēm, dodoties uz Jāņogu. Izcila, bērniem draudzīga vieta. Ēdiens nebūs lēts, bet būs ļoti garšīgs. Bērni var spēlēt galda spēles un zīmēt. Viesmīles ir ļoti atsaucīgas un labprāt palīdz izvēlēties ko gardu katra gaumei. Ēdiens uz 10/10.

- Skanīgā ābece. Lai arī meitiņai ir nedaudz vairāk kā 2 gadi, viņai ļoti patīk burti. Šī ābece skan, tiek nosaukts gan burtiņš, gan 2-3 vārdiņi, kas ar to sākas+vesels teikums no šiem vārdiņiem. Ir arī bildes, kur katru dzirdēto vārdiņu. Klintas uzmanību noturēja veselas 50 minūtes 1.reizē un vismaz 30 katrā nākošajā. Ideāls tālākiem braucieniem

https://www.janisroze.lv/lv/gramatas/berniem-un-jaunatnei/gramatas-rotallietas/skaniga-abece.html 

LULU laikmetīgo operu cikls. Bijām 10.decembrī uz Pelnrušķīti un patika ĻOTI! Lai gan Klinta līdz beigām palikt nepiekrita, laiks, ko tur pavadījām, bija ļoti īpašs. Domāju, ka nākošajā ciklā, kad meitiņa būs nedaudz vēlāka, nepalaidīsim garām nevienu pašu tikšanās reizi.