Mums patīk baudīt ūdens priekus

Mums patīk baudīt ūdens priekus

18. Jul 2017, 16:19 laurlapa laurlapa

Mūsu ģimenei ļoti patīk baudīt ūdens priekus, bet tā kā saule mūs šovasar īpaši nelutina, tad ūdens prieku baudīšana notiek tikai dienās, kad ārā ir ļoti silts. 

Mums ir divi bērni: 3 gadi un 1,5 gadi, tāpēc ūdens prieku baudīšana, galvenokārt, pielāgota bērniem. Protams, neiesim peldēt ūdenskrātuvē, kur auksts ūdens un pēc tam bērnam iesnas un temperatūra. 

Mums ir svarīgi, lai brīvā dabā ūdens kurā peldēsim - būtu silts un tīrs, lai tam var viegli piekļūt. Lielākoties, izvēlamies peldēt ezerā vai jūrā (iecienīts mums Beberbeķu ezers un Jūrmalā Dzintaru, Bulduru, Majoru un Dubultu pludmales). Un, jā, šogad vēl atklājām, iepazinām un izbaudījām burvīgo Ventspils pludmali: ļoti patika. 

20170718161226-40405.jpg

Patīk atklāt arī jaunas un skaistas peldvietas (tādas šogad atklājām divas: Vecumniekos pie Vecā ezera un Ventspilī pie Bušnieku ezera). 

20170718160801-79967.jpg

 

20170718160636-63501.jpg

Pagājušajā gadā, kad bija daudz karstāka vasara, tad pat nekur nebraucot, paši bērniem dārzā sarīkojām ūdens priekus: pielējām piepūšamo bērnu baseiniņu ar ūdeni, kur bērniem plunčāties, un tas saulītē ātri vien uzsila, tā ka bērni varēja baudīt ūdens priekus, cik tik tīk. 

Vispār mums pieaugušajiem vēl patīk peldvieta Carnikavā pie Gaujas upes - skaista vieta, skaista daba.

Par baseiniem - bērni lielākoties ir apmeklējuši tikai mazos bērnu baseiniņus. Lieliski, ka tādi ir izveidoti daudz kur - piemēram, Welness Samarah Hotel Lielupe ir ļoti jauks bērnu baseins, kas bērniem tiešām ļoti patīk. Parasti bērniem apmeklējot baseinu, noteikti ņemam līdzi peldriņķi un peldvestes, jo mūsu bērni vēl ir ļoti mazi. Ventspilī arī ir ļoti jauki bērnu baseini ar dažādām skaistām, krāsainām figūrām bērnu priekam (Ventspils ūdens piedzīvojumu parkā un Ventspils pludmales akvaparkā). 

20170718160910-54150.jpg

Gribētos kaut kad rudenī saņemties, atrast kādu jauku baseinu un doties kopā ar bērnu uz peldēšanas apmācībām - mācīt bērnu peldēt.

Mums kā pieaugušajiem arī patīk apmeklēt baseinus, patīk, ka baseinā ir silts ūdens. Patīk baseini Welness Samarah hotel Lielupe, Līvu akvaparkā, Joker klubā, Akvalandē, bet...vairāk par visu palikuši atmiņā baseini no tālajiem ceļojumiem, kad vēl nebija bērni: terminālais baseins Ungārijā un baseins pie viesnīcas Turcijā. Katrā ziņā baseina vieta, kur tas atrodas arī izsaka daudz, it sevišķi, ja tas atrodas skaistā, sakoptā vidē, bet vislabāk brīvā dabā - ārā. 

Ar bērniem esam apmeklējuši tikai dažus akvaparkus, kas arī bijuši kā SPA- Akvalandi, Ventspils ūdens piedzīvojumu parku, Ventspils pludmales akvaparku un Welness Samarah Hotel Lielupe. Mūsu bērniem pirts prieki nav iecienīti, bet ūdens izpriecas un burbuļvannas gan, līdz ar to visas iepriekš minētās vietas ir mūsu gaumē. Vēl ar bērniem nav sanācis apmeklēt Līvu akvaparku, bet mums pieaugušajiem gan tur patīk un liekas, ka bērniem noteikti tur patiktu un būtu ko darīt. 

Katrā ziņā akvaparkiem un SPA ir prieksrocība, ka neatkarīgi kāds ārā gadalaiks vai laika apstākļi, nekas neattur baudīt peldētprieku un ūdens priekus, jo telpās silts un ūdens arī silts.

Iesaku visiem, lieliem un maziem, baudīt un baudīt ūdens priekus visa gada garumā un noķert sauli kādā sev tīkama ūdens tuvumā, neatkarīgi vai tas ezers vai jūra, vai akvaparks, šajā vasarā!