Montessori gultiņa

Montessori gultiņa

03. Nov 2017, 23:52 Single_mom Single_mom

   Teikšu godīgi - bija brīdis, kad Montessori gultiņas, man likās, kā vecāku modes kliedziens, līdz manam bērnam nepienāca vecums, kad iemācījies izlīst no savas gultas, un mēģināt pārkārties pāri redelēm.

   Pamodos vienu rītu, kad bērns mēģināja uzrāpties caur redelēm, uz kumodes, kas viņas, par laimi, nesanāca. Nākamais rīts - bērns izlīdis no gultas, sēž man uz muguras un pliķē man ar domu - mammu celies tak. Aiznākamais rīts? Ar to pašu scenāriju. Mani biedē tas, ka viņš neveiksmīgi var gāzties no manas gultas, vai savainoties kā savādāk, mēģinot izlīst no savas gultiņas. Un jā, gultiņa ir nolaista līdz pašai apakšai, un mans kungs, bija iemācījies izspiest redeles, kuras nācās izņemt (tās divas, kas ir paredzētas izņemšanai).

   Ar domu, ka manam bērnam ir 10 mēneši, un uz gadiņu, viņam noteikti vajag citu variantu, es samierinājos. Sēdēju interneta dzīlēs, un meklēju variantus, līdz uzdūros montessori gultiņai. Mans variants bija vienkārši nolikt uz zemes matraci, bet tad viņš nekad neaizietu gulēt, jo varētu šiverēt pa visu dzīvokli, un ja naktī pamostos, tad neaizmigtu, bet ietu savās gaitās.

   Šis, man atgādina teicu, ka nevajag teikt ""Hop", pirms neesi pārlecis. Šķiet, ka dzīve mums piespēlē tādas situācijas, kad jāapšauba savs aplami pieņemtais stereotips vai lēmums par kaut ko, ko pat īsti neesi izmēģinājis :) Vēlviena dzīves mācība man.

   Bet pats galvenais - Interesē mammu viedoklis, par šāda tipa gultiņām. No kāda vecuma sākāt izmantot? Kur pasūtījāt? Kā bērnam patika? Patiesībā, gribu dzirdēt visu - plusu, mīnusus, kā bērns uzvedās naktīs, ja pamodās? Vai nelaidās lapās spēlēties, nevis turpināt čučēt? Man šķiet, ka manam ziķerim nepieciešams, kaut tikai neliels norobežojums ar bortiņiem, un viņš saprot, ka ir jāčuč un nekur nevar iet :)

bubuks23 bubuks23 10. Nov 2017, 19:25

Cik šādas gultiņas maksā? Nekur neatrodu cenas

Brīve Brīve 04. Nov 2017, 14:59

Es ar domāju par šo gultiņu. Man ieteica,lai nav glūži zemes līmenī, bet uz kājiņām, dēļ iespējama vēsuma vai putekļiem. Man ir 3meitas-4g., 2g.un pusgads, domāju visām uzreiz un lielos izmērus, lai ir līdz pamet mūsu "ligzdu". Patīk, ka var dekorēt iekārtot pēc gaumēm, ja tagad patīk piem.rozā poniji, ta skolas vecumā dezvai būs aktuāli. Respektīvi, var mainīt interjeru ar mazām izmaksām.

04. Nov 2017, 10:21 Co_ora

Super! 😀 paldies, tieši apsveru domu, ka gribu daudz platāku, kā standartizmēros! Uz gadiņu, noteikti gribu gultīt jau tādā 😀 un gribētos, lai der arî ilgākam laikam, ne tikai zīdaiņa vecumam.

04. Nov 2017, 10:19 zacc

Mazo lieku gulēt tad, kad nàk miedziņš - par to nav stāsts 😀 parasti, kad no rīta ir pamodies, grib tikt ārā no gultas, bet tas šķiet bīstami, tādēł meklēju alternatīvas 😀 pa nakti ja pamostas, tad pats arī aizmieg, bet no rīta, kad piecēlies, tad lien visur, kur iespējams.. gribas, lai ir droši 😀

Co_ora Co_ora 04. Nov 2017, 10:18

Pie šādas gultiņas Miķelis tika diezgan agri, kādos 8 mēnešos, jo aizmiga pie krūts un baidījos atstāt lielajā gultā, ka neizkrīt! Pa nakti guļ ar vecākiem lielajā gultā 😀 pa gaidam mājiņa kalpo kā labs interjera priekšmets, bet kad atnāk ciemos kāds lielāks bērns, galvenās rotaļas no tiek tieši mājiņā! Mūsu mājiņa 70 cm platumā, tomēr taisītu platāku otrreiz, jo būtu vieglāk blakus - piemēram, pasaciņu izlasīt! Redeles mums ir galvgalī un ļoti labi, ka ir, citādi varētu pamosties uz grīdas! Ļoti labi noder arī posmā kad mācās izkāpt no gultas pareizi, jo Miķelis āri šo, 10 cm augsto gultu, uzskatīja par pietiekamu augstumu, lai kāptu laukā ar dupsi pa priekšu 😀

zacc zacc 04. Nov 2017, 09:34

Mums nav gluži šis variants, bet citādāks - guļam kopā uz liela matrača.
Ja būtu redeļgulta, es tāpat neignorētu pamodušos protestējošu bērnu, tā ka neredzu atšķirību mācīt, ka jāguļ, tādā vai citādā istabas iekārtojumā. Negribu gulētiešanu padarīt par bubuli, bet gan par dabisku ikdienas sastāvdaļu. Neprotu nolikt gulēt bērnu, kam nenāk miegs, a ja nāk, mazuļvecumā man neviens nav protestējis 😀 Tagad tikai četrgadnieks brīžiem parunā pretī, bet tādu jau aiz redeles vairs neliktu 😀

Mierīgu sirdi, piemēram, dūcināt fēnu no rīta, neraizējoties, ka mazais mēģinās kāpt pāri tām redelēm, bet es to nedzirdēšu - tas ir forši. Nē nu, protams, ir gultiņas ar tām izņemamajām redelēm, bet nu lietas būtību jau tas, manuprāt, nemaina - ja bērns to šķērslīti fiziski ir spējīgs pārvarēt, domāju, ka nekādu signālu, ka tagad ir guļamlaiks, tie viņam nedos... būs tikai un vienīgi dizaina jautājums.

03. Nov 2017, 23:57

Bilde titulā, tīri piemēram. Konkrētāk interesē tieši šāda gultiņa, ar maliņām 😀