Mīļsedziņa, mīļmantiņa, cik ilgi tas ir pieklājīgi?

Mīļsedziņa, mīļmantiņa, cik ilgi tas ir pieklājīgi?

26. May 2017, 10:36 lauruxs87 lauruxs87

Kamēr vēl nebija piedzimis mans dēliņš viņam uzdāvināja plediņu no Dormeo. Tas bija mīksts patīkams un ar dzīvnieka galvu. Sākotnēji domāju ka derēs ejot staigājot lai var iemest ratos, vai braucot mašīnā uzsegt ja aizmieg un ir par vēsu. Bet izrādījās pretēji. Jau no pirmajām dienām dēliņam šī sedziņa tik ļoti iepatikās ka viņš negribēja šķirties no viņas guļot. Viņš pievilka to sev klāt pie sejiņas un tā aimiga. Bet vēlāk jau arī sedziņas stūris tika nosūkāts. Kad sedziņa tika mazgāta bija pēc iespējas ātrāk jādabūn sausa, jo bez viņas gulēt negribēja. Tad nu šad tad devās gulēt ar līdz galam neizžuvušu sedziņu. Kad tuvojās laiks sākt iet uz dārziņu nedaudz bažījos, kā būs ar miedziņu dārziņā. Vai varēs aizmigt arī bez sedziņas. Jau biju gatava nopirkt otru sedziņu, ja nu dēliņš nebūs ar mieru iet gulēt bez savas sedziņas. Bet par laimi dārziņā nebija vajadzības pēc savas mīļsedziņas. Toties mājās, ne diendusu ne miedziņu uz vakaru nevar būt ne runas , ja nav viņa mīļā sedziņa. Šobrīd dēliņam jau tūlīt būs 4 gadiņi, bet vēljoprojām neiet gulēt bez savas sedziņas, vai kā viņš saka Megis, jo uz sedziņas ir begemeto galva, bet viņš nesaka Begis bet Megis.
Tad nu ik pa laikam jautāju vai varbūt var iet tāpat gulēt? Bet nē vajag savu sedziņu. Tad nu sāku aizdomāties cik tad ilgi viņš gribēs savu sedziņu? Cik ilgi būs ciemos jādodas kopā ar viņa mīļsedziņu? Cik tad ilgi tomēr tas ir pieklājīgi gulēt ar mīļsedziņu? Kāda ir jūsu pieredze ar mīļmantiņām, mīļsedziņām? Cik lilgi jūsu bērni gulēja ar tādām?

Titulbildītē mana dēliņa mīļsedziņa.

kerstyna kerstyna 27. May 2017, 22:26

Mans lielais dēls (16) savu pirmo zīdaiņa sedziņu ļoti negribīgi aizdeva mazajam brālim. Tagad jau dabūja atpakaļ, iešuvu to sedziņu dekoratīvajā spilventiņā, kurš atrodas uz viņa gultas.
Mīļmantām nav ne vecuma, ne lietošanas limita, galu galā, tas ir bērna īpašums un kā viņš vēlās to lietot, tā lieto 😀.
Mans mīļsunītis no bērnības tika ņemts līdzi visur, kur es tiku dzīvojusi un ir joprojām... tiesa , diezgan noplucis jau, bet es neesmu ar mieru no viņa šķirties.

mamma88 mamma88 26. May 2017, 19:27 zacc

Gluzi manas domas. Piekritu.

mamma88 mamma88 26. May 2017, 19:26

Kapec runat par pieklajigi? Dariet ka jums pasiem erti un labi. Gimene ir ari kadas intimas lietas,kuras nebut visiem nav jazin.

lauruxs87 lauruxs87 26. May 2017, 18:53 zacc

Nē, par laimi neviens nav teicis ka par lielu šādai sedziņai. 😀 Nu , ka ja kāds teiktu tad aizvērtu muti. Un es tik gribēju zināt cik ilgi bērni mēdz gulēt ar šādām mīļmantiņām. Ne pašai ne brālim tādas nebija un meita ar neatzīst nekādus mīļmantiņas vai sedziņas.

zacc zacc 26. May 2017, 16:44

Vai ciemos ir kāds no šitiem te, kam patīk kaunināt - fū, ieķēries mammai brunčis, fū, zīž knupi, fū, gada vecumā neiet uz poda utt., ka tāds jautājums? ja tā, tad tos gudriniekus vajag apklusināt.
Mīļa sedziņa taču ir tik pilnīgi nevienam nekaitīga lieta, ka vispār neredzu iemeslu kaut ko domāt un iedziļināties. Es priecātos par tādu objektu, atvieglotu manu midzināšanas pienākumu, un ļautu lietot, cik vien ilgi grib.
Man bērnībā bija mīļš spilventiņš. Vēl skolas laikā atceros, ka bija gultā, kaut arī lietoju lielāku spilvenu.

lauruxs87 lauruxs87 26. May 2017, 14:10 lauvinja

Ne tikai mājās. 😃 Arī ciemos jāņem līdzi.

lauvinja lauvinja 26. May 2017, 11:48

Tak mājās lai guļ ar savu mīļsedziņu! Vienam sedziņa, citam mīļmanta. Savējiem ļāvu mīļmantas ņemt līdzi gulēt ejot kamēr vien vēlējās. Meitai pat tagad pusaudzes gadus mīļmanta gultas stūrī sēž.