Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

26. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Miežu putraimi - bērnības garša! Iepazīstini ar šo garšu arī savu bērnu!

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 200g miežu putraimi
  • 200g pupiņas
  • 300g kūpināta krūtiņa ar ādu
  • 2 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 vidējs sīpols
  • 1/2 l vistas buljons vai ūdens
  • 1/2 l piens
  • 1 lauru lapa
  • dilles ar kātiem
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas


Pagatavošana

Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz visu nakti.
Kartupeļus un selerijas sakni notīra un sagriež kubiņos. Sīpolu smalki sakapā.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt olīveļļu, pievieno sīpolus un cep 5 min. Pievieno pupiņas, miežu putraimus un cep vēl 5 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno kartupeļus un selerijas sakni, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, pārlej ar buljonu vai ūdeni un vāra 15 min.
No krūtiņas nogriež ādiņu un sagriež to plānās strēmelītēs, pievieno zupai. Gaļu sagriež kubiņos un pievieno zupai. Pielej pienu, pievieno lauru lapu, dilles, apsedz ar vāku un vāra apmēram 1 stundu uz lēnas uguns.
Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Māmiņu Klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg