Mēs to varam! Mainīsim sabiedrību un izturēšanos pret ģimenēm ar bērniem!

Mēs to varam! Mainīsim sabiedrību un izturēšanos pret ģimenēm ar bērniem!

20. Nov 2013, 11:54 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Kad ģimenē ienāk bērniņš, dzīve mainās par 180 grādiem. To pierāda ne tikai fakts, ka nu ikdienā ienācis vēl kāds mazulītis, kāds cilvēciņš,par kuru rūpēties, bet nu ikdienā jādomā, kā īsti veikt ikdienas pienākumus.

Jautāsiet, kas tur īpašs, jo māmiņa sēž ar mazulīti mājās? Protams, mamma ar mazulīti ir mājās,bet ir reizes, kad vajag doties uz tirdzniecības centru vai piemājas veikalu pēc lielākiem vai mazākiem pirkumiem.

Un tad tik sākas! Kamēr kafejnīcas, restorāni, bērnu preču veikali vairākumā gadījumā, piepulcējot papildus pircējus, izveidot bērnu rotaļu stūrīšus, ir tomēr tirgotāji,kuri māmiņas uztver kā potenciālos zagļus. Nav ienākusi prātā šādā definīcija? Iespējams, tāpēc, ka neesi devusies iepirkties ar bērnu vai esi iepirkusies veikalā, kur uz katra stūra ir novērošanas kameras. Bet kas notiek mazākos veikalos, to mums otrdienas blogā atklāja māmiņa Banija_lv,kura pavisam nesen kļuva par "potenciālo zagli" pēc  apsardzes darbinieka domām. BLOGU LASI ŠEIT->>

"Sakostiem zobiem dodoties garām apsargam, lai iepirktu nepieciešamos produktus, jūtu, ka apsargs, neatejot ne soli, seko, lai pārbaudītu, vai tiešām katru produktu ielieku groziņā nevis noslēpju ratos."

Jau šis teikums vien liek aizdomāties, vai tiešām mēs veikalniekam un tirgotājam neesam vajadzīgi? Vai tiešām viņi nebūtu ieinteresēti laipnā un labsirdīgā attieksmē, varbūt par aiznesot pirkumus līdz automašīnas bagāžniekam:)?

Protams, utopisks sapnis, utopiska ideja,bet tomēr.

LIELU PALDIES Banija_lv par blogu, jo tikai šādā veidā mēs varam mainīt sabiedrības attieksmi, sabiedrības viedokli par to, kā īsti ir "Būt māmiņai"!

Un ziniet? Šāda veida blogs un it kā neplānota sociāla akcija vainagojusies ar panākumiem- gan Super Netto,gan RIMI ir publiski atvainojies par šādu starpgadījumu!

Tā turpināt un pavisam drīz ikviens apsargs veikalos uzsmaidīs pavisam mazākajiem pircējiem :)

Kristīne, portāla redaktore

zacc zacc 20. Nov 2013, 22:45

Man gan nešķiet, ka šajā jautājumā ģimenes būtu kādi īpaši cietēji. Nevienam nepatīk rupji veikalu apsargi un nepieklājīga izturēšanās vispār, un šādas pašsaprotamas lietas pamatot ar "esmu māmiņa" ir tomēr jocīgi, piedodiet.

aab aab 20. Nov 2013, 12:05

šādas situācijas, kad tiec uztverts kā potenciālais zaglis, nav tikai Rimi vai SuperNetto. es esmu saskārusies ar līdzīgu attieksmi arī Mego veikalos. ne tikai tad, kad esmu iepirkusies ar bērnu, bet arī tad, kad vēl nebiju stāvoklī. apsargs seko līdzi visām manām gaitām. laikam mazliet pa lēnu kustējos vai arī pārāk daudz staigāju pa veikalu 😃 protams, ka tas ir viņu darbs, bet nedomāju, ka viņu amata aprakstos ir rakstīts, ka potenciālais zaglis ir jāizseko uzkrītoši.