Mēs esam atraduši savas šīsvasaras garšas. Saldējumu degustācija.

Mēs esam atraduši savas šīsvasaras garšas. Saldējumu degustācija.

12. Jun 2014, 22:57 avene* avene*

Vasara ir tas gadalaiks, kad gribas pārtikt tikai no aukstās zupas un saldējuma vien, taču, ja mums kāds ļautu,  mēs saldējumu ēstu gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās. Tādēļ saldējuma supertests mums bija īsta medusmaize. Mēs visi trīs – Mamma, Tētis un Ernests (4 gadi) nodevāmies vairāku dienu saldējuma degustācijai un esam ļoti priecīgi, jo Rīgas piena kombināts tiešām bija parūpējies, lai mūsu garšas kārpiņas priekā līksmotu.

            Atceros vēl pavisam nesen, maija viducī, ellīgi karstā dienā, noskrējusi 5 km Nordea maratonā,  ēdu klasisko, veco labo saldējumu „Pols” – plombīru uz kociņa, šokolādes glazūrā un teicu : „Šitas tomēr ir vislabākais saldējums, nekas labāks vēl nav izdomāts ”. Taču, ārče, nepagāja ne mēnesis un uzzinu, ka  vecajam, labajam „Polam” iznākušas neskaitāmas jaunas variācijas, tad nu bijām priecīgi nobaudīt.  Tāpat ar prieku nogaršojām „Ekselence” dubulto aveņu – granātābolu gardēžu saldējumu un „Nu Smoothie” mango un aveņu versijas.

Bet nu taurēm un prieka saucieniem skanot... lai tiek godāts mūsu šīs degustācijas saldējumu Top 3!

 

Nr. 1 Šokolādes Pols vafeļu glāzītē ar šokolādes cepurīti un šokolādes pildījumu

 

Īsta svētlaime šokoholiķiem. Šokolādes plombīrs, glazēts ar šokolādi un vēl pildīts ar šokolādi. Izklausās pārlieku šokolādīgi, vai ne?  Taču tieši šis saldējums izrādījās mūsu ģimenes favorīts. Noteikti nespēsim paiet garām šim veikalā.  Salds, bet ne tāds, kas kož rīklē. Krēmīgs, vēss un caur caurēm šokolādīgs. Mūsu izvēle nr. 1 šajā saldējuma degustācijā.  Tāpat kā Vinnijam Pūkam medus, mums vasarā šokolādes saldējuma nevar būt par daudz.

 

Nr. 2  Pols vafeļu konusā „Gotiņa”

Vafele – lieliska, liela un kraukšķīga. Karamele – super garda. Un kā odziņa visam – rieksti. Garšos arī tiem, kas nejūsmo par konfektēm „Gotiņa”. Nekā lieka, nekā nepietrūkst. Šo noteikti šovasar pirksim.

 

 

Nr. 3 Ekselence Dubultais aveņu – granātābolu –jaunais gardēžu saldējums dubultā šokolādē ar aveņu-granātābolu mērci

Īsts meiteņu sapnis. Bet patiks arī puišiem. Elegants, izsmalcināts un pat uzdrīkstamies teikt, ka ekskluzīvs. Laiskām pēcpusdienām kopā ar rūgtu kafiju.

 

 

 

 

Pāris vārdu arī par pārējiem nogaršotajiem saldējumiem:

Upeņu Pols vafeļu konusā – lieliska vafele un prieks par to, ka nepelnīti aizmirstā upenīte atkal tiek celta godā.

Pols vafeļu glāzītē ar zemenēm un mellenēm, kazenēm – gardi, bet pagarlaicīgi.

Nu Smoothie ar mango, aveņu garšu – patīkams pārsteigums. Fanos visi tie, kam patīk vieglums un augļi. Figūrai salīdzinoši nekaitīgs . Patiks visiem tiem, kam krējuma un piena saldējumi par treknu.

Pols „Gotiņa” papīra glāzīte – saldējums, ko varētu uzlabot. Kā papildus bonusiņš šim gardumam būtu karotīte, kas nāktu līdzi komplektā saldējumam. Arī garša varētu būt pārliecinošāka. Mūsu četrgadnieks gan ēda slavēdams un teica : „Labs, labs!”

 

 

Jāsaka, ka visi nodegustētie saldējumi, ir nogaršošanas vērti. Saldējums vienmēr garšos. Atliek atrast tikai savējo. Mēs savējos esam atraduši.

Paldies, Tev, Rīgas piena kombināt! Mēs esam atraduši savas šīsvasaras jaunās garšas!

pandulaacis pandulaacis 13. Jun 2014, 00:12

Superīga degustācija - biju jau nogurusi no nūģīgajiem produktu testiem un aprakstiem, tāpēc šo lasīju ar milzīgu prieku!
😀