Meksikāņu kartupeļu pankūkas

Meksikāņu kartupeļu pankūkas

28. Aug 2016, 20:22 IlvaV IlvaV

Kartupeļu pankūkas noteikti nesaistās ar Meksiku (parasti tās ir tortiļas, kukurūza, gvakamole utt.) , taču tās ir vienas no iemīļotākajām katrā meksikāņa mājā. Protams, pasniegšanas un pagatavošanas veids mazliet atšķiras katras saimnieces mājā, taču pamats ir viens:

500 g ar mizu vārītu kartupeļu

2 olas

50 g rīvēta siera

sāls

eļļa (kas meksikāņu virtuvē gan biežāk ir kukurūzas)

Pa nakti esmu novārījusi kartupeļus. Šai receptei noderēs arī tie, kas būs palikuši pāri no, piemēram, rosola gatavošanas:) Nu tupeņi jānomizo. Terēzei šis darbs sākumā šķiet patīkams, taču pēc viena kartupeļa nomizošanas, ko viņa dara ar pirkstiņiem (pirms tam ierādu, kā aizķert aiz viena gala), darbs apnīk, jo esot ķēpīgs.20160828201320-23739.jpg

Kad pa abām tomēr kartupeļus esam notīrījušas, lieku bļodā, kur var sākt tos stampāt vienmērīgā masā. Ja kartupeļi būtu vēl karsti, protams, būtu vieglāk, taču tad droši vien nedotu ar tiem darboties meitai.20160828201436-70721.jpg

Tikmēr atdalu olas baltumus no dzeltenumiem. Jau atkal dzirdu skaļos "es, es!!!!", taču zinu, ka šis nu gan nav bērna spēkos, tādēļ uzticu tikai dzeltenumus, kurus Terēze pievieno nu jau saspiestajiem kartupeļiem. Masai pieberam arī sarīvēto sieru. 20160828201551-39209.jpgVisu vienmērīgi sajaucam. Olu baltumus liekam kombainā un putojam stingrās putās. Jau atkal Terēzes mīļais darbiņš:) Tad saputotos baltumus uzmanīgi iejaucam kartupeļu masā. Ak, jā, pirms tam bija arī mazliet pipari un sāls.20160828201645-94427.jpg

Viss. Karsējam mazliet eļļas (man gan ir rapšu), Terēze veido mazus plācenīšus, ko uz uguns no katras puses apcepam pāris minūtes līdz zeltainumam.Bieži vien namamātes vēl plāceņus apviļā mazliet miltos, taču man tas šķiet lieki.20160828201740-15583.jpg

Šīs pankūkas ir ļoti patīkamas tekstūras, ārpuse tām ir kraukšķīga, taču iekšpuse ir mīksta un pufīga. No uzrādītā daudzuma sanāk 12 vidēja izmēra pankūciņas.

Visbiežāk šādas pankūkas tiek pasniegtas ar tomātu mērci (nē, ne veikalā pirkto, bet uz pannas sasautēti tomāti ar garšvielām, sīpoliem un ķiplokiem), tāpat bieži vien klāt pasniedz tunci, pat pupas.

Es pasniedzu ar svaigiem tomātiem, kam pārbērti pētersīļi un skābā krējuma+biezpiena mērcīti ar ķiplokiem.20160828202032-72457.jpg

Interesanti, ka latviešiem pierastākās svaigu kartupeļu pankūkas maniem bērniem garšo mazāk, nekā šīs, kaut vienkārši cepti kartupeļi ļoti garšo. Ej nu izproti viņus:) Bet galvoju, ka arī jūsu bērni šādas novērtēs!