Mazulim piemērots ēdināšanas režīms vasarai un ceļojumu laikam

Mazulim piemērots ēdināšanas režīms vasarai un ceļojumu laikam

03. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko mazulim vasarā dot ēst? Ko ņemt līdzi ceļojumā, un kas vēl būtu jāņem vērā, atpūšoties kopā ar bērnu svaigā gaisā? Uz šiem jautājumiem atbildes sniedz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pediatre Daira Brenča.

Sakārto dzīves ritmu! Vasara un ceļojumi, ja mūsu dzīves ritms ir sakārtots, nerada nekādu diskomfortu ģimenei, tāpēc noteikti nevajadzētu ceļojumu laikā sākt eksperimentēt ar ēdienu vai dzērieniem.

Pielāgojies bērna režīmam. Nenoliedzami, ja mēs ceļojam, ir jāpielāgojas arī bērna režīmam. Katrs bērns ir citādāks, katra bērna veselības stāvoklis, ēdināšanas ieradumi ir citādāki, attiecīgi – jāizvēlas arī ceļojuma galamērķis, kas būtu bērnam piemērots.

Izvēlies bērnam piemērotu uzturu. Pats galvenais ir bērnam piemērots uzturs, un daudz ūdens. Sevišķi vasarā. Bērns jāradina savlaicīgi dzert ūdeni, tad arī ceļojumā pat karstās dienās problēmu nebūs.

Izstrādā ēdināšanas režīmu. Ikvienam jābūt arī ēdināšanas režīmam. Varbūt, ka būs nepieciešamas 4, pat 5 ēdienreizes, bet tam jābūt higiēniski tīram, vienkāršam, pareizi uzglabātam ēdienam.

Parūpējies par medikamentiem un aptieciņu! Jāpadomā ne tikai par to, kādas drēbes ņemt līdzi, bet arī par to, kādus medikamentus paņemt līdzi, lai negadījums mūs nepārsteigtu nepatīkami.

Izvēlies bērnam draudzīgas ēdināšanas iestādes! Jauninājumus varam bērnam parādīt un piedāvāt mājās, nevis svešā vietā. Dzeramo ūdeni vislabāk pirkt veikalos vai aptiekās. Nevārītu krāna ūdeni vasarā svešā vietā dzert nevajadzētu.

Izmanti mitrās salvetes kā ūdens alternatīvu! Tās nekad neaizvietos ūdeni, tās var būt kā palīgs, ja konkrētā brīdī ūdens tuvumā nav. Bet tiklīdz ir tuvumā ūdens, bērns tomēr jānomazgā ar to.

Māmiņu Klubs

20170801230351-39341.jpg