Mazi saimnieciski padomiņi no manas pieredzes

Mazi saimnieciski padomiņi no manas pieredzes

04. Aug 2014, 13:22 nosiguldas nosiguldas

Ja saskaita, tad saimniecības preču iegāde veido diezgan iespaidīgu summu mēnesī. Tāpēc es parasti  izskatu tuvumā atrodošo veikalu mājas lapas.

www.rimi.lv

www.elvi.lv,

www.maxima.lv

tie ir veikali, kuriem eju garām katru dienu. Tad uz lapiņas izrakstu visu, kas man nepieciešams un kur ir atlaide, tad salīdzinu arī sarakstus, jo ļoti bieži arī te ir iespēja atrast pašu lētāko preci. Sarakstus glabāju makā, lai tālu nav jāmeklē. Atrodoties vienā vai otrā veikalā, es no saraksta ātri atrodu nepieciešamo.

Veļas mazgāšanai.

  • Skalošana ar ūdeni.

Ja paskatīsieties, ir drēbes, kas nav katru reizi jāmazgā ar pulveri, jo piemēram mazulītis, kas guļ gultiņā viņš drēbītes nesmērē un tāpat blūzes, ko pašas velkam un mainām katru dienu.

  • Mazgājamas līdzeklis kapsulās

Persil, Ariel piedāvā kapsulas, kas ir ērtas lietošanā, neaizņem daudz vietas un labi mazgā. Pie tam nav jāpērk veļas mīkstinātājs.

  • Mērcēšanai

Ja drēbēs ir pleķi vispirms to mērcēju ļoti karstā ūdeni, kam pievienoju sarīvētas veļas ziepes. Pēc šādas procedūras lielāko ties nav nepieciešams traipu tīrītājs.

  • Pavisam kritiskiem gadījumiem

Vanish, lietoju tikai ļoti retos gadījumos. tāpēc tas tiek pievienot līdzekļiem, ko pērku reti.

Balināšanai – Lilia, varu padalīties vēl ar kādu  atklājumu. Balinātājs ļoti labi attīra vannu, ja ir parādījies dzeltenums no rūsaina ūdens. (Nedaudz mitrā vannā ieber balinātāju un ar švammīti nedaudz ierīvē vietas, kas rada problēmu.

Visu vannu pabalināt var ar balinātāju, kas sajaukts ar karstu ūdeni, aiztaisām vannu un atstājam ūdeni ar balinātāju uz nakti) Pārspīlēt nevajag, balinātājs nav vajadzīgs daudz,.

Mājas darbi

Es esmu atradusi ideālu palīgu un tā ir tvaika slota, kuru piepildām ar ūdeni un protams putekļu sūcējs, ja ir šie divi instrumenti nav nepieciešams pirkt grīdas mazgājamos līdzekļus, stiklu tīrāmos, dažādas pastas un tuales tīrāmie līdzekļi.

Tāpēc īpašiem gadījumiem mājās vienmēr ir tikai viena pasta CIF ( baltais), kas labi noņem dažādus pleķus no galda virsmām.

Matiņiem, zobiņiem un savai labsajūtai.

Par zobu pastu runājot, atlaides nemeklēju un parasti pērku aptiekā zobu pastu mazuļiem.  Tāpat nepērku lētās dušas želejas, man patīk sajūtas pēc dušas tāpēc, lai sev nebojātu garastāvokli, es lietoju pārbaudītas lietas, kas ir ekonomiska lietošanā un labi puto –Mary Kay dušas želeju

un Stendera ziepes.

Mazajiem pērku Jonson preces,

kas ļoti labi noder arī pieaugušajiem, piemēram šampūns vai eļļa, kuru uzlej uz mitras rokas un tas kļūst par labu līdzeklis pēc dušas un dod ietaupījumu, nav jāpērk atsevišķs ķermeņa pieniņš vai krēms.


 

Vislielākā izšķērdēšanās

Šajā sadaļā es domāju tualetes papīru, virtuves dvieļus un citas lietas, bez kā sieviete nevar iztikt. Šeit vienīgi varu ieteikt pievērst uzmanību akcijām un  iepirkt vairumā.