Mazās karaļvalsts iekārtošana

Mazās karaļvalsts iekārtošana

04. Jul 2017, 11:04 SabinePru SabinePru

Tikko esam pārvākušies uz jaunu dzīvesvietu, kur būs arī iespēja mūsu mazajai meitiņai iekārtot pašai savu istabu. Tieši meitas topošā istaba pagaidām ir visvairāk aizkrautā un līdz ar to vismazāk apdzīvotā (tādēļ arī ierakstam pievienotas fotogrāfijas nebūtu diez ko noderīgas), bet, sarūkot neizkrauto kastu skaitam un nepadarīto darbu sarakstam, aizvien svarīgāks un pieejamāks kļūst arī uzdevums iekārtot savu mazo pasaulīti mazai dāmai.

Patīkami ir tas, ka istabā jau ielikta kumode un daži zemi plaukti, kuros salikt meitas rotaļllietas un grāmatas – viņai ļoti patīk “lasīt”, tāpēc svarīgi, ka plauktiem varēs viegli piekļūt pati. Nepatīkamais un vēl neizdarītais ir mazā saprašana par kopējo iekārtojumu. Vēl neesam izlēmuši par labu kādai konkrētai gultai, tāpēc arī pārējās nedaudzās mēbeles (plauktiņi un kumode) savu īsto un paliekošo vietu nav atradušas ne mūsu galvās, ne jaunajā istabā un ir pārbīdīšanas gatavībā.

Mani nesaista “multeņu” varoņu gleznojumi un izteikti bērnišķīgs interjers, jo tā nešķiet prioritāte. Laikam varu kaut nedaudz saukt sevi par praktisko latvieti, jo domāju arī par to, ka pēc vairākiem gadiem bērnam taču apniks Vinnijs Pūks un “Vāģi” – gribas ko tādu, kas būs patīkams dažādā vecumā. Saprotu citus, kas krāsaino variantu atraduši kā savu, bet tiešām – katram savs – tāpēc mēs teiksim “atā” mašīnām vai princesēm un vismaz pagaidām turēsimies pie mierīgām krāsām, ko var papildināt ar akcentiem, ja rodas vēlme. Katrā ziņā praktiskums un ērtums, izmantojot istabu ikdienā, ir būtiska prioritāte, jo glītas sienas vai mēbeles, aiz kurām ķeras kājas vai apdauzās ceļi, tomēr nav labākā izvēle.

Domājot par stilu, jāatzīst, ka neesam interjera speciālisti un mums nav precīzas izpratnes par katra dekora un mēbeles saskaņotību un krāsu saderību, bet vienu gan zinām – vēlamies, lai esošais iekārtojums būtu praktisks un ērts, kā arī bērnam draudzīgs. Tādēļ istabā esošie plaukti ir brīvi pieejami bērnam, kā arī gultai, kad tāda tiks izvēlēta, būs jābūt pietiekami zemai, lai mazais kāpelētājs varētu pats tajā iekāpt un izkāpt. Gribētos radīt arī sakārtotu izskatu, cik nu tas iespējams bērna istabā... J Pašlaik jau esošajās mēbelēs un sienu krāsojumā dominē gaiša koka krāsa un gaiši, neuzbāzīgi toņi, tāpēc uz melniem vai spilgti rozā galdiņiem neskatīsimies, bet turpināsim iekārtojumu līdzīgā stilā. Apgaismojums pagaidām ir klasiska griestu lampa, bet nāksies domāt arī par kādu maigāku nakts variantu, kas nežilbinātu acis, kad jānāk sargāt maza gulētāja sapnīši.

Tā kā joprojām tiek risināts mēbeļu un izkārtojuma jautājums, interjera priekšmetiem vēl nav pievērsta liela uzmanība, bet savu vietu, papildinot jau iesākto krāsu gammu, gaida skaists putnu izšuvums šaurā, ovālā rāmītī – tas mazajai dzīvnieku mīļotājai atrasts “second hand” veikalā. Kad istaba būs gatava ikdienas apdzīvošanai, vērosim, vai pašiem “prasīsies” pēc vēl kā. Tā kā dzīvnieki un daba ir meitas iemīļotākā tēma, ņemsim to vērā – iespējams jauks papildinājums būtu kāds dabas tēmas plakāts, kas gan izskatītos estētiski, gan iepriecinātu bērnu.

Pagaidām istabu nav nepieciešams sadalīt vairākās zonās, bet gribētos paturēt prātā, ka nākotnē šādas pārmaiņas varētu būt nepieciešamas. Istaba pretendē uz meitas visu iedomājamo spēļu un (cerams) mierīgas gulēšanas zonu, tāpēc ceram to iekārtot tā, lai tā būtu patīkama gan vecākiem, gan bērnam.